Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Kartupeļu gratin jeb sacepums

Kartupeļu gratin jeb sacepums

FOTO: Veronika Levša

Kolekcijas: Veģetārās
Visvienkāršākais ēdiens, kas pa spēkam katram. Tik viegls un maigs ēdiens.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 7 kartupeļi
  • 150 ml saldais krējums
  • 300 ml piens
  • Timiāns vai rozmarīns
  • Siers
  • Sāls
  • Pipari
  • Ķiploks
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

40 min.
  1. Kartupeļus nomizo, nomazgā un sagriež plānās šķēlītēs.
  2. Katlā ielej pienu un saldo krējumu, pievieno timiānu, ķiploku, garšvielas un sagrieztus kartupeļus, apmaisa un vāra 10 minūtes.
    Katlā ielej pienu un saldo krējumu, pievieno timiānu, ķiplok...

    FOTO: Veronika Levša

  3. Tad kartupeļu masu ieliek karstuma izturīgā traukā.
    Tad kartupeļu masu ieliek karstuma izturīgā traukā.

    FOTO: Veronika Levša

  4. Uzliek pa virsu sieru.
    Uzliek pa virsu sieru.

    FOTO: Veronika Levša

  5. Cep cepeškrāsnī 200 grādos līdz 20 minūtēm.
    Cep cepeškrāsnī 200 grādos līdz 20 minūtēm.

    FOTO: Veronika Levša

  6. Labu apetīti!
    Labu apetīti!

    FOTO: Veronika Levša

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Pamatēdieni

Receptes.lv Iesaka
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes