Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Kartupeļu gratin jeb sacepums

2020. gada 17. marts
Foto: Veronika Levša
Visvienkāršākais ēdiens, kas pa spēkam katram. Tik viegls un maigs ēdiens.
Pagatavošana
40 min
1. Kartupeļus nomizo, nomazgā un sagriež plānās šķēlītēs.
2. Katlā ielej pienu un saldo krējumu, pievieno timiānu, ķiploku, garšvielas un sagrieztus kartupeļus, apmaisa un vāra 10 minūtes.
Foto: Veronika Levša
3. Tad kartupeļu masu ieliek karstuma izturīgā traukā.
Foto: Veronika Levša
4. Uzliek pa virsu sieru.
Foto: Veronika Levša
5. Cep cepeškrāsnī 200 grādos līdz 20 minūtēm.
Foto: Veronika Levša
6. Labu apetīti!
Foto: Veronika Levša
Uz augšu