Krēmšnite

2020. gada 6. februāris
Foto: Depositphotos.com
Par mīklu nav jāsatraucas, to var izmantot gatavu. Viss noslēpums ir tieši izcilajā kūkas krēmā!
Pagatavošana
300 min
1. Uzkarsē krāsni līdz 200 grādiem.
2. Ļoti plāni izrullē kārtaino mīklu un rūpīgi sadursta to visu ar dakšiņu. Cep uz cepampapīra aptuveni 15 minūtes vai līdz zeltaina. Kārtīgi atdzesē.
3. Gatavo krēmu. Atdala olu baltumus no dzeltenumiem.
4. Sajauc dzeltenumus ar 100 g cukura, cieti, miltiem un 240 ml piena. Visu sakuļ.
5. Atlikušo pienu lej katliņā un uzvāra. Nemitīgi maisot, pievieno sagatavoto olu dzeltenumu masu, karsē, līdz tā sabiezē. Tad ņem nost no uguns un iemaisa vaniļas ekstraktu.
6. Olu baltumiem pieber sāli un uzputo, līdz gaisīgs. Pievieno atlikušo cukuru un puto, līdz stingras putas.
7. Uzmanīgi iecilā sagatavoto baltumu masu karstajā piena masā.
Saputo saldo krējumu un to arī iecilā masā.
8. Sagriež mīklu vienādos taisnstūros - skaitam jābūt dalāmam uz divi, jo tas veido kūkas augšējo un apakšējo kārtu.
9. Ņem trauku ar noņemamām malām (var iztikt, bet tad pastāv risks, ka krēms tecēs ārā pa malām). Izklāj apakšu ar pusi no mīklas, liek virsū krēmu un nosedz ar atlikušo mīklu.
10. Visu liek ledusskapī uz 3-4 stundām. Pirms pasniegšanas pārber ar pūdercukuru.

Lai labi garšo.
Foto: Depositphotos.com
Uz augšu