Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Šokolādes kūka ar riekstiem, zefīriem un sāļiem cepumiem

2020. gada 20. janvāris
Foto: Veronika Levša
Lielisks risinājums tiem, kam nav pieejama cepeškrāsns vai arī klasiskas kūka nekārojas. Izmantota forma ar 18 cm diametrā.
Pagatavošana
80 min
1. 100 g melnās šokolādes, 25 g sviesta izkausē ūdens peldē.
2. Kad viss labi izšķīdis, liek klāt cepumiem. Cepumus pims tam palielos gabalos sadrupina.
3. Liek formiņā iekšā un ledusskapī.
4. Plānās plāksnēs sagriež zefīru. Izņem formu ārā no ledusskapja un liek virsū sagriezti zefīru. Ievieto atpakaļ ledusskapī.
5. Piena šokolādi izkausē ar atlikušo sviestu un pievieno apgrauzdētiem riekstiem, visu labi samaisa un liek virsū uz zefīra kārtas. Atstāj ledusskapī vismaz uz vienu stundu.
Foto: Veronika Levša
6. Dekorē ar sadrupinātiem sāļajiem cepumiem un grauzdētām pārslām.
Foto: Veronika Levša
7. Lai labi garšo!
Foto: Veronika Levša
Uz augšu