Sagribējās pagatavot kaut ko vēdera priekam. Ļoti vienkārša recepte, bet garda gan. Tik tāds sīkums, lai pagatavotu, nepieciešama liellopu vai cūkas mēle.
Pagatavošana
250 min
1. Mēli nomazgāj zem vēsa ūdens un liek katlā vārīties. Tā kā jāpanāk koncentrēta garša, tad ūdeni leju, lai nosegtu mazliet vairāk par pusi mēles.
2. Kad ūdens uzsilis līdz vārīšanās temperatūrai, noputo. Tad pievieno garšvielas un vāra līdz mēle mīksta uz ļoti mazas uguns. Tas ir domāts tā, ka tik tikko vārās. Es ik pa pusstundai mēli apgriežu uz otriem sāniem.
Foto: Virtuve diviem
3. Kad mēle mīksta, sagriež šķēlēs un noņem tās ādu.
4. Kārtoju lēzenā traukā mēles šķēles. Pārliešanai izmanto buljonu, kurā vārījās mēle, izkausējot tajā uzbriedušu želatīnu. Ņemam pamatā 4 gr želatīna uz 100 gr šķidruma. Smukumam izmanto kādu pētersīļa lapiņu un vārītu burkānu.
Foto: Virtuve diviem
5. Pārlej visu ar buljonu un novietojam vēsā vietā lai sagalerē.