Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Mēle želejā

FOTO: Virtuve diviem

Sagribējās pagatavot kaut ko vēdera priekam. Ļoti vienkārša recepte, bet garda gan. Tik tāds sīkums, lai pagatavotu, nepieciešama liellopu vai cūkas mēle.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1 liellopa mēle
  • 2 burāni
  • 2 sīpoli
  • 1 šķēle/s selerijas sakne
  • Smaržīgie pipari
  • Pipari
  • Sāls
  • 8 g želatīns
  • 50 ml ūdens briedīnāšanai
  • 200 ml ūdens
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

250 min.
  1. Mēli nomazgāj zem vēsa ūdens un liek katlā vārīties. Tā kā jāpanāk koncentrēta garša, tad ūdeni leju, lai nosegtu mazliet vairāk par pusi mēles.
  2. Kad ūdens uzsilis līdz vārīšanās temperatūrai, noputo. Tad pievieno garšvielas un vāra līdz mēle mīksta uz ļoti mazas uguns. Tas ir domāts tā, ka tik tikko vārās. Es ik pa pusstundai mēli apgriežu uz otriem sāniem.
    Kad ūdens uzsilis līdz vārīšanās temperatūrai, noputo. Tad p...

    FOTO: Virtuve diviem

  3. Kad mēle mīksta, sagriež šķēlēs un noņem tās ādu.
  4. Kārtoju lēzenā traukā mēles šķēles. Pārliešanai izmanto buljonu, kurā vārījās mēle, izkausējot tajā uzbriedušu želatīnu. Ņemam pamatā 4 gr želatīna uz 100 gr šķidruma. Smukumam izmanto kādu pētersīļa lapiņu un vārītu burkānu.
    Kārtoju lēzenā traukā mēles šķēles. Pārliešanai izmanto bulj...

    FOTO: Virtuve diviem

  5. Pārlej visu ar buljonu un novietojam vēsā vietā lai sagalerē.

    Lai labi garšo!
    Pārlej visu ar buljonu un novietojam vēsā vietā lai sagalerē...

    FOTO: Virtuve diviem

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Gaileņu mērce ar saldo krējumu

Gaileņu mērce ar saldo krējumu

Uzkodas

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ
| 7. jūlijs 11:48 7.07 11:48
Kabaču sezonas starts - gatavojam vienkārši (1)
10 receptes

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas