Mēle želejā

Sagribējās pagatavot kaut ko vēdera priekam. Ļoti vienkārša recepte, bet garda gan. Tik tāds sīkums, lai pagatavotu, nepieciešama liellopu vai cūkas mēle.

Sastāvdaļas

  • 1 liellopa mēle
  • 2 burāni
  • 2 sīpoli
  • 1 šķēle/s selerijas sakne
  • Smaržīgie pipari
  • Pipari
  • Sāls
  • 8 g želatīns
  • 50 ml ūdens briedīnāšanai
  • 200 ml ūdens

Pagatavošana

250 min.
  1. Mēli nomazgāj zem vēsa ūdens un liek katlā vārīties. Tā kā jāpanāk koncentrēta garša, tad ūdeni leju, lai nosegtu mazliet vairāk par pusi mēles.
  2. Kad ūdens uzsilis līdz vārīšanās temperatūrai, noputo. Tad pievieno garšvielas un vāra līdz mēle mīksta uz ļoti mazas uguns. Tas ir domāts tā, ka tik tikko vārās. Es ik pa pusstundai mēli apgriežu uz otriem sāniem.
    Kad ūdens uzsilis līdz vārīšanās temperatūrai, noputo. Tad p...
  3. Kad mēle mīksta, sagriež šķēlēs un noņem tās ādu.
  4. Kārtoju lēzenā traukā mēles šķēles. Pārliešanai izmanto buljonu, kurā vārījās mēle, izkausējot tajā uzbriedušu želatīnu. Ņemam pamatā 4 gr želatīna uz 100 gr šķidruma. Smukumam izmanto kādu pētersīļa lapiņu un vārītu burkānu.
    Kārtoju lēzenā traukā mēles šķēles. Pārliešanai izmanto bulj...
  5. Pārlej visu ar buljonu un novietojam vēsā vietā lai sagalerē.

    Lai labi garšo!
    Pārlej visu ar buljonu un novietojam vēsā vietā lai sagalerē...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Uzkodas


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi