Mannas pudiņš

2020. gada 7. janvāris
Foto: Virtuve diviem
Vienkāršs, bet garšīgs deserts no produktiem, kuri parasti atrodami mājās. Lai jūs nenobaida pudiņa nosaukums, īstenībā tā ir cepeškrāsnī sacepta mannā biezputra, kas ieguvusi jaunu formu, struktūru un tā rezultātā arī citādāku garšas nianses.
Pagatavošana
200 min
1. Samaisa mannā ar cukuru un vanilīnu.
2. Pienu sakarsē līdz vārīšanai, bet vēl neuzvārot pievieno mannā/cukura maisījumu. Savāra biezu mannā biezputru. Nedaudz atdzesē.
3. Cepeškrāsni noregulē uz 170 grādiem.
4. Ar dakšiņu samaisa olu un pievieno atdzisušai mannā biezputrai. Visu kārtīgi samaisa.
5. Formu iesmērē (man 20*20) ar sviestu, ielej mannā biezputru. Virsu nosmērē ar olas dzeltenumu. Var uzkaisīt kanēli ar cukuru.
6. Cep 170 grādos 25 minūtes vai līdz izveidojusies zeltaina garoziņa.
7. Atstāj atdzist vismaz uz pāris stundām, var uz visu nakti.
Foto: Virtuve diviem
8. Pirms pasniegšanas sagriež sev tīkamos gabalos.
Foto: Virtuve diviem
9. Pasniedz ar kanēli, pūdercukuru, sablenderētām ogām ar cukuru vai ar ogu ķīseli.
Foto: Virtuve diviem
Uz augšu