Virtuļi ar saldo kartupeli

Kā tradicionālu virtuli padarīt īpašu? Izmanto saldo kartupeli. Tas piešķirs skaisti oranžu krāsu un maigu garšu. Cukura un kanēļa maisījums piešķirs gan papildus tekstūru, gan garšu. Pasniedz siltus ar kādu ogu mērci vai ievārījumu.

Sastāvdaļas

  • 500 ml rīsu milti
  • 70 ml kviešu milti
  • 1 tējk. cepamais pulveris
  • 1 tējk. sāls
  • 100 ml brūnais cukurs
  • 300 g saldais kartupelis
  • 200-250 ml karsts piens
  • Eļļa
  • Cukurs
  • Kanēlis

Pagatavošana

60 min.
  1. Ber bļodā miltus, cepamo pulveri, sāli, brūno cukuru un samaisa.
  2. Liek klāt izvārītu un samīcītu saldo kartupeli. Visu rūpīgi samaisa.
    Liek klāt izvārītu un samīcītu saldo kartupeli. Visu rūpīgi...
  3. Pielej karstu pienu un samaisa.
    Pielej karstu pienu un samaisa.
  4. Ja masa šķiet tāda pašķidra, pieber vēl nedaudz miltus.
  5. No pagatavotās masas saveļ bumbiņas (mazliet mazākas kā ola).
    No pagatavotās masas saveļ bumbiņas (mazliet mazākas kā ola)...
  6. Katliņā lej eļļu un uzkarsē ļoti karstu.
  7. Uzmanīgi laiž eļļā sagatavotās bumbiņas un vāra, līdz tās ir zeltainas. Ņem ārā no eļļas un nosusina uz papīra dvielīša.
    Uzmanīgi laiž eļļā sagatavotās bumbiņas un vāra, līdz tās ir...
  8. Atsevišķā trauciņā sajauc cukuru ar kanēli. Vēl siltas bumbiņas izvārta garšvielu maisījumā.
    Atsevišķā trauciņā sajauc cukuru ar kanēli. Vēl siltas bumbi...
  9. Pasniedz ar kādu ogu vai augļu mērci pēc izvēles.
    Pasniedz ar kādu ogu vai augļu mērci pēc izvēles.
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konditoreja un maize


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi