Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Virtuļi ar saldo kartupeli

2020. gada 7. janvāris
Kā tradicionālu virtuli padarīt īpašu? Izmanto saldo kartupeli. Tas piešķirs skaisti oranžu krāsu un maigu garšu. Cukura un kanēļa maisījums piešķirs gan papildus tekstūru, gan garšu. Pasniedz siltus ar kādu ogu mērci vai ievārījumu.
Pagatavošana
60 min
1. Ber bļodā miltus, cepamo pulveri, sāli, brūno cukuru un samaisa.
2. Liek klāt izvārītu un samīcītu saldo kartupeli. Visu rūpīgi samaisa.
Foto: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs
3. Pielej karstu pienu un samaisa.
Foto: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs
4. Ja masa šķiet tāda pašķidra, pieber vēl nedaudz miltus.
5. No pagatavotās masas saveļ bumbiņas (mazliet mazākas kā ola).
Foto: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs
6. Katliņā lej eļļu un uzkarsē ļoti karstu.
7. Uzmanīgi laiž eļļā sagatavotās bumbiņas un vāra, līdz tās ir zeltainas. Ņem ārā no eļļas un nosusina uz papīra dvielīša.
Foto: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs
8. Atsevišķā trauciņā sajauc cukuru ar kanēli. Vēl siltas bumbiņas izvārta garšvielu maisījumā.
Foto: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs
9. Pasniedz ar kādu ogu vai augļu mērci pēc izvēles.
Foto: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs
Uz augšu