Apelsīnu sulā sautēti kāposti

Tiem, kas meklē kaut ko savādāku par tradicionālajām svētku garšām, piedāvāju mazliet savādāk sagatavotus kāpostus- ar apelsīnu sulu. Garša kāpostiem - saldskāba.
Vairāk labu recepšu varat atrast šīs receptes autores blogā Liene Gatavo: https://lienegatavo.wordpress.com/
Foto: Liene Gatavo

Sastāvdaļas

  • 1 kg skābēti kāposti
  • 500-700 ml apelsīnu sula
  • 3-4 ēd. k. brūnais cukurs
  • 1 apelsīna sula (ja lieto veikalā pirkto aplesīnu sulu no pakas)
  • 1 lauru lapa
  • Smaržigie pipari (graudos)
  • 1 sīpols
  • Dažas daiviņas ķiploks
  • Garšvielas

Pagatavošana

60 min.
  1. Kāpostus ieliek katliņā, pielej apelsīnu sulu un sautē uz lēnas uguns, ik pa laikam pamaisot nepilnu stundu. Ja nepieciešams, pielej vēl sulu.
  2. Kad kāposti gandrīz gatavi, pieber cukuru, pielike lauru lapu, graudu piparus, svaigi spiestu apelsīnu sulu (ja nepieciešams). Vēl mazliet pasautē līdz pilnībā gatavs.
    Kad kāposti gandrīz gatavi, pieber cukuru, pielike lauru lap...
  3. Ja vēlas, kāpostiem var pievienot iepriekš viegli apceptus sīpolus vai/ un ķiplokus, kurus pievieno kāpstiem vārīšanās perioda vidū.
    Tas arī viss!

    Labu apetīti!
    Ja vēlas, kāpostiem var pievienot iepriekš viegli apceptus s...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi