Tiem, kas meklē kaut ko savādāku par tradicionālajām svētku garšām, piedāvāju mazliet savādāk sagatavotus kāpostus- ar apelsīnu sulu. Garša kāpostiem - saldskāba.
Vairāk labu recepšu varat atrast šīs receptes autores blogā Liene Gatavo: https://lienegatavo.wordpress.com/
Foto: Liene Gatavo
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
1kgskābētu kāpostu
500-700mlapelsīnu sula
3-4ēd. k.brūnais cukurs
1apelsīna sula (ja lieto veikalā pirkto aplesīnu sulu no pakas)
1lauru lapa
Smaržigie pipari (graudos)
1sīpols
Dažas daiviņas ķiploks
Garšvielas
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
60 min.
Kāpostus ieliek katliņā, pielej apelsīnu sulu un sautē uz lēnas uguns, ik pa laikam pamaisot nepilnu stundu. Ja nepieciešams, pielej vēl sulu.
Kad kāposti gandrīz gatavi, pieber cukuru, pielike lauru lapu, graudu piparus, svaigi spiestu apelsīnu sulu (ja nepieciešams). Vēl mazliet pasautē līdz pilnībā gatavs.
FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs
Ja vēlas, kāpostiem var pievienot iepriekš viegli apceptus sīpolus vai/ un ķiplokus, kurus pievieno kāpstiem vārīšanās perioda vidū.
Tas arī viss!