Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Baltās šokolādes siera kūka ar piparkūku pamatni

2019. gada 16. decembris
Foto: Publicitātes
Kad vēlies Ziemassvētku garšu, bet esi siera kūku fans - ir varianti!
Pagatavošana
400 min
1. Uzkarsē krāsni līdz 170 grādiem. Kūkas formu (20 cm diametrā) iesmērē ar sviestu. Maliņas notin ar cepamo papīru.
2. Pamatnei izkausē sviestu un sajauc ar smalki sadrupinātām piparkūkām.
3. Sagatavoto masu liek kūkas formā, ar pirkstiem vai kād rīku rūpīgi piespiež pie formas pamatnes, līdz viss vienmērīgs. Liek ledusskapī atdzist, līdz būs nepieciešams.
4. Ūdens peldē izkausē šokolādi - svarīgi, lai ūdens nesaskaras ar šokolādi.
5. Lielā bļodā sakuļ kopā krēmsieru ar skābo krējumu, līdz viendabīga, gaisīga masa. Tad pievieno olas un vaniļas ekstraktu, visu kuļ, līdz viendabīgs, pielej un iemaisa arī izkausēto šokolādi.
6. Pagatavoto pildījumu lej uz atdzesētās pamatnes - virspusi glīti nolīdzina. Cep 40-45 minūtes.
7. Kūku izņem no krāsns un ļauj atpūsties 10 minūtes. Tad ar nazi atdala kūkas malas no formas, tad ļauj tai atdzist istabas temperatūrā, pēc tam ievieto ledusskapī.
8. Dekoram izmanto dzērvenes, kuras izvārta pūdercukurā. Liek klāt arī rozmanrīna zariņus, kas atgādina mazas eglītes un veselas piparkūkas.

Lai labi garšo!
Foto: Publicitātes
Uz augšu