Birmas dārzeņu ragū

Atkal no manas ceļojumu krātuves, kur mācījos gatavot kopā ar savu draugu vecākiem. Oi, nu ļoti stingri skolotāji! Varēja dabūt pa pieri ar karoti, ja neklausīju :D...

Birmā dārzeņus parasti smalki sagriež un tad gatavo - uz straujas uguns, lai tie tiktu aprauti, ne pārcepti. Šādu ragū ēd gan kā piedevu rīsiem, gan kopā ar gaļas vai zivju ēdieniem - īpaši karijiem.

Sastāvdaļas

4
porcijas
  • 250 g Baklažāni
  • 250 g Ķirbju
  • 250 g Cukini
  • 250 g Tomātu
  • 250 g Zaļo zirnīšu vai pākšu pupiņu
  • 250 g Ķīnas kāpstu
  • 3 daiviņa/s Ķiploku
  • 1 Liels sīpols
  • 1 ēd. k. Zivju vai austeru mērces
  • 2 ēd. k. Eļļas (izvēlamies labu eļļu cepšanai)
  • 1.5 tējk. Gaišās sojas mērces (var arī tumšo - pēc izvēles)
  • 1 tējk. Sāls
  • Melnie pipari pēc garšas
  • 1 bunte zaļo lociņu

Pagatavošana

30 min.
  1. Dārzeņus sagriež vidēji lielos gabaliņos. Ķiplokus, sīpolu un sīpollokus sīki sasmalcina.
  2. Wok vai dziļā pannā uzkarsē eļļu, pievieno sojas, zivju (vai austeru) mērci, pievieno ķiplokus, sīpolu un lociņus un apcep apmēram 2 minūtes.
  3. Pievieno dārzeņus (bez tomātiem) un, pastāvīgi apmaisot, sautē līdz tie gandrīz mīksti. Pievieno sāli un maltos piparus. Beigās pievieno tomātus un turpina sautēt, līdz dārzeņi kļuvuši mīksti.
    Šo procesu var variēt - kādam noteikti garšos labāk, ja dārzeņus atstās "gandrīz mīksti" stāvoklī! :)
  4. Pasniedz tūlīt! Latviskajā versijā pieliekam krējumu vai jogurtu, bet labāk tad tieši porcijai un nemaisīt.
    Aromātam un asumam 3. solī noteikti liekam klāt svaigu, rīvētu ingveru.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi