Kā kēksiņus padarīt vēl garšīgākus? Papildini tos ar pekanriekstiem un elegantajām dzērvenēm.
Pagatavošana
50 min
1. Uzkarsē krāsni līdz 220 grādiem.
2. Bļodā ber dzērvenes, pārber ar 1 glāzi cukura, samaisa un noliek maliņā.
3. Sajauc miltus ar cepamo pulveri, sāli un atlikušo glāzi cukura.
4. Sakuļ olas ar pienu. Tad pievieno sausajām sastāvdaļām un vienmērīgi samaisa.
5. Pievieno sasmalcinātus riekstus, rīvētu citrona miziņu un dzērvenes ar visu cukuru. Iecilā.
6. Masu pilda formiņās - aptuveni 3/4. Nedrīkst likt pilnas!
7. Cep 5 minūtes 220 grādos. Tad temperatūru samazina līdz 180 grādiem un turpina cept 14-18 minūtes vai līdz brīdim, kad kēksiņi iztur "zobu bakstāmo kociņu testu".
8. Pirms izņemšanas no formiņām, atdzesē 5 minūtes. Ja vēlas, pārlej ar cukura glazūru.