Kēksiņi ar dzērvenēm un pekanriekstiem

Kēksiņi ar dzērvenēm un pekanriekstiem
Foto: Depositphotos.com
Kā kēksiņus padarīt vēl garšīgākus? Papildini tos ar pekanriekstiem un elegantajām dzērvenēm.

Sastāvdaļas

24
porcijas
  • 1.5 glāze/s dzērvenes
  • 2 glāze/s cukurs
  • 3.5 glāze/s milti
  • 4.5 tējk. cepamais pulveris
  • 1/2 tējk. sāls
  • 1/2 glāze/s sviests bez sāls
  • 2 olas
  • 1 glāze/s piens
  • 0.5-1 glāze/s pekanrieksti
  • 1 ēd. k. citrona miza

Pagatavošana

50 min.
  1. Uzkarsē krāsni līdz 220 grādiem.
  2. Bļodā ber dzērvenes, pārber ar 1 glāzi cukura, samaisa un noliek maliņā.
  3. Sajauc miltus ar cepamo pulveri, sāli un atlikušo glāzi cukura.
  4. Sakuļ olas ar pienu. Tad pievieno sausajām sastāvdaļām un vienmērīgi samaisa.
  5. Pievieno sasmalcinātus riekstus, rīvētu citrona miziņu un dzērvenes ar visu cukuru. Iecilā.
  6. Masu pilda formiņās - aptuveni 3/4. Nedrīkst likt pilnas!
  7. Cep 5 minūtes 220 grādos. Tad temperatūru samazina līdz 180 grādiem un turpina cept 14-18 minūtes vai līdz brīdim, kad kēksiņi iztur "zobu bakstāmo kociņu testu".
  8. Pirms izņemšanas no formiņām, atdzesē 5 minūtes.
    Ja vēlas, pārlej ar cukura glazūru.

    Lai labi garšo!
    Pirms izņemšanas no formiņām, atdzesē 5 minūtes.
Ja vēlas,...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konditoreja un maize


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi