Tumšā ķiploku maize

Sastāvdaļas

  • 2 ēd. k. raugs
  • 1 l ūdens
  • Pilngraudu rudzu milti
  • 4 tējk. sāls
  • Brūnais cukurs
  • 100 g dažādas sēklas
  • 5 daiviņa/s ķiploks
  • Pilngraudu rudzu milti

Pagatavošana

800 min.
  1. Ūdenī izšķīdina raugu.
    Ūdenī izšķīdina raugu.
  2. Pievieno nedaudz miltus, vienmērīgi iemaisa. Masai jābūt gana šķidrai. Apsedz bļodu ar dvielīti un liek raudzēties 12 stundas.
    Pievieno nedaudz miltus, vienmērīgi iemaisa. Masai jābūt gan...
  3. Kad laiks pagājis, mīklai pievieno sāli, brūno cukuru, sēklas un smalki sagrieztu ķiploku. Visu ar koka karoti samaisa.
    Kad laiks pagājis, mīklai pievieno sāli, brūno cukuru, sēkla...
  4. Tad pamazām ber klāt vēl miltus līdz iegūst vijīgu biezu maizes mīklu.
  5. Liek mīklu formā un cep 250 grādos 25 minūtes.

    Lai izdodas!
    Liek mīklu formā un cep 250 grādos 25 minūtes.

Lai izdoda...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konditoreja un maize


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi