"Saldā brunete" manā izpildījumā

Kolekcijas: Fotorecepšu

Sastāvdaļas

30
porcijas
  • 200 g sviesta
  • 2 olas
  • 400 g Selgas cepumi (2 paciņas)
  • 100 g rozīnes
  • 100 g cukādes (ananasu vai citas)
  • 100 g zemesriekstu
  • 300 g marmalādes
  • 1/2 glāze/s kakao (50-80 grami)
  • 1/2 glāze/s cukura

Pagatavošana

200 min.
  1. Noskalo un ieliek mērcēties rozīnes.
    Noskalo un ieliek mērcēties rozīnes.
  2. Sadrupina cepumus, lai ir gan smalkumi, gan mazliet rupjāki gabali.
    Sadrupina cepumus, lai ir gan smalkumi, gan mazliet rupjāki...
  3. Riekstus mazliet apgrauzdē, lai izdalās aromāts un uzlabojas garša, ieber trauciņā lai dziest. Uz pannas nevajag atstāt, jo rieksti turpinās grauzdēties, kā arī ilgāk dzisīs.
    Riekstus mazliet apgrauzdē, lai izdalās aromāts un uzlabojas...
  4. Kamēr rieksti dziest, sagriež smalkāk cukādes un pievienoj cepumiem.
    Kamēr rieksti dziest, sagriež smalkāk cukādes un pievienoj c...
  5. Uzber uz dēlīša nedaudz cukuru un sāk griezt marmelādi, ja cukura nebūs, tad marmalāde visu laiku lips pie naža. Pievieno to pie cepumiem.

    No rozīnēm nolej lieko ūdeni un pievieno cepumiem.
    Uzber uz dēlīša nedaudz cukuru un sāk griezt marmelādi, ja c...
  6. Atdzisušos riekstus vajag sasmalcināt to var izdarīt divejādi:
    a) ielikt maisiņā un sadauzīt ar āmuru, vai ko līdzīgu/
    Atdzisušos riekstus vajag sasmalcināt to var izdarīt divejād...
  7. b) Sasmalcināt piestiņā, tas ir ērtāk.
    Katrā ziņā nevajag malt - nekas labs nesanāks un būs pārāk smalki.
    b) Sasmalcināt piestiņā, tas ir ērtāk.
Katrā ziņā nevajag m...
  8. Sasmalcinātos riekstus pievieno kopējai masai, visu labi samaisa.

    Katliņā izkausē sviestu, cenšoties, lai tas ir šķidrs, bet nesāk vārīties, pievieno cukuru un maisa, līdz cukurs izkusis.
    Sasmalcinātos riekstus pievieno kopējai masai, visu labi sam...
  9. Trauciņā iesit 2 olas un tās viegli sakuļ.
    Maisot, olas pievieno sviesta un cukura masai un visu vienmērīgi sajauc.
    Masai jābūt karstai, bet ne pārāk.
    Trauciņā iesit 2 olas un tās viegli sakuļ.
Maisot, olas pie...
  10. Masā iesijā, lai nebūtu kunkuļi, nepilnu glāzi kakao, visu maisa, līdz masa kļūst viendabīga.
    Masā iesijā, lai nebūtu kunkuļi, nepilnu glāzi kakao, visu m...
  11. Šokolādes masu pievieno cepumiem, un visu rūpīgi samaisa, līdz visas sastāvdaļas apņemtas ar šokolādi.
    Šokolādes masu pievieno cepumiem, un visu rūpīgi samaisa, lī...
  12. Trauciņā samaisa kakao ar cukuru ~~1:1, apmēram 3 tējkarotes kakao un 3 tējkarotes cukura, cukuru var ņemt arī mazāk.
    Foliju viegli ietauko ar eļļu vai sviestu, uzkaisa kakao un cukura maisījumu.
    Liek masu un veido "desiņu" - lielums atkarīgs no gaumes.
    Pārkaisa ar kakao - cukura maisījumu, tas ir gan lai neliptu pie folijas, gan papildus garšai.
    Trauciņā samaisa kakao ar cukuru ~~1:1, apmēram 3 tējkarotes...
  13. Visu satin, ar rokām pielabo formu, ja to neizdarīs tad apakšā izveidosies "kantes", un forma nebūs glīta.
  14. Liek ledusskapī lai sastingst, vismaz uz 3-4 stundām. Es pats lieku saldētavā - tā ātrāk.
    Man sanāca 1,5 kg.

    Lai labi garšo!
    Liek ledusskapī lai sastingst, vismaz uz 3-4 stundām. Es pat...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konditoreja un maize


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi