Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize "Saldā brunete" manā izpildījumā

"Saldā brunete" manā izpildījumā

FOTO: Grey Wolf

Kolekcijas: Fotoreceptes
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

30
porcijas
  • 200 g sviesta
  • 2 olas
  • 400 g Selgas cepumi (2 paciņas)
  • 100 g rozīnes
  • 100 g cukādes (ananasu vai citas)
  • 100 g zemesriekstu
  • 300 g marmalādes
  • 1/2 glāze/s kakao (50-80 grami)
  • 1/2 glāze/s cukura
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

200 min.
  1. Noskalo un ieliek mērcēties rozīnes.
    Noskalo un ieliek mērcēties rozīnes.

    FOTO: Grey Wolf

  2. Sadrupina cepumus, lai ir gan smalkumi, gan mazliet rupjāki gabali.
    Sadrupina cepumus, lai ir gan smalkumi, gan mazliet rupjāki...

    FOTO: Grey Wolf

  3. Riekstus mazliet apgrauzdē, lai izdalās aromāts un uzlabojas garša, ieber trauciņā lai dziest. Uz pannas nevajag atstāt, jo rieksti turpinās grauzdēties, kā arī ilgāk dzisīs.
    Riekstus mazliet apgrauzdē, lai izdalās aromāts un uzlabojas...

    FOTO: Grey Wolf

  4. Kamēr rieksti dziest, sagriež smalkāk cukādes un pievienoj cepumiem.
    Kamēr rieksti dziest, sagriež smalkāk cukādes un pievienoj c...

    FOTO: Grey Wolf

  5. Uzber uz dēlīša nedaudz cukuru un sāk griezt marmelādi, ja cukura nebūs, tad marmalāde visu laiku lips pie naža. Pievieno to pie cepumiem.

    No rozīnēm nolej lieko ūdeni un pievieno cepumiem.
    Uzber uz dēlīša nedaudz cukuru un sāk griezt marmelādi, ja c...

    FOTO: Grey Wolf

  6. Atdzisušos riekstus vajag sasmalcināt to var izdarīt divejādi:
    a) ielikt maisiņā un sadauzīt ar āmuru, vai ko līdzīgu/
    Atdzisušos riekstus vajag sasmalcināt to var izdarīt divejād...

    FOTO: Grey Wolf

  7. b) Sasmalcināt piestiņā, tas ir ērtāk.
    Katrā ziņā nevajag malt - nekas labs nesanāks un būs pārāk smalki.
    b) Sasmalcināt piestiņā, tas ir ērtāk.
Katrā ziņā nevajag m...

    FOTO: Grey Wolf

  8. Sasmalcinātos riekstus pievieno kopējai masai, visu labi samaisa.

    Katliņā izkausē sviestu, cenšoties, lai tas ir šķidrs, bet nesāk vārīties, pievieno cukuru un maisa, līdz cukurs izkusis.
    Sasmalcinātos riekstus pievieno kopējai masai, visu labi sam...

    FOTO: Grey Wolf

  9. Trauciņā iesit 2 olas un tās viegli sakuļ.
    Maisot, olas pievieno sviesta un cukura masai un visu vienmērīgi sajauc.
    Masai jābūt karstai, bet ne pārāk.
    Trauciņā iesit 2 olas un tās viegli sakuļ.
Maisot, olas pie...

    FOTO: Grey Wolf

  10. Masā iesijā, lai nebūtu kunkuļi, nepilnu glāzi kakao, visu maisa, līdz masa kļūst viendabīga.
    Masā iesijā, lai nebūtu kunkuļi, nepilnu glāzi kakao, visu m...

    FOTO: Grey Wolf

  11. Šokolādes masu pievieno cepumiem, un visu rūpīgi samaisa, līdz visas sastāvdaļas apņemtas ar šokolādi.
    Šokolādes masu pievieno cepumiem, un visu rūpīgi samaisa, lī...

    FOTO: Grey Wolf

  12. Trauciņā samaisa kakao ar cukuru ~~1:1, apmēram 3 tējkarotes kakao un 3 tējkarotes cukura, cukuru var ņemt arī mazāk.
    Foliju viegli ietauko ar eļļu vai sviestu, uzkaisa kakao un cukura maisījumu.
    Liek masu un veido "desiņu" - lielums atkarīgs no gaumes.
    Pārkaisa ar kakao - cukura maisījumu, tas ir gan lai neliptu pie folijas, gan papildus garšai.
    Trauciņā samaisa kakao ar cukuru ~~1:1, apmēram 3 tējkarotes...

    FOTO: Grey Wolf

  13. Visu satin, ar rokām pielabo formu, ja to neizdarīs tad apakšā izveidosies "kantes", un forma nebūs glīta.
  14. Liek ledusskapī lai sastingst, vismaz uz 3-4 stundām. Es pats lieku saldētavā - tā ātrāk.
    Man sanāca 1,5 kg.

    Lai labi garšo!
    Liek ledusskapī lai sastingst, vismaz uz 3-4 stundām. Es pat...

    FOTO: Grey Wolf

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Tomātu zupa ar dārzeņiem un pupiņām

Tomātu zupa ar dārzeņiem un pupiņām

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas