Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

"Saldā brunete" manā izpildījumā

2019. gada 13. novembris
Foto: Grey Wolf
Pagatavošana
200 min
1. Noskalo un ieliek mērcēties rozīnes.
Foto: Grey Wolf
2. Sadrupina cepumus, lai ir gan smalkumi, gan mazliet rupjāki gabali.
Foto: Grey Wolf
3. Riekstus mazliet apgrauzdē, lai izdalās aromāts un uzlabojas garša, ieber trauciņā lai dziest. Uz pannas nevajag atstāt, jo rieksti turpinās grauzdēties, kā arī ilgāk dzisīs.
Foto: Grey Wolf
4. Kamēr rieksti dziest, sagriež smalkāk cukādes un pievienoj cepumiem.
Foto: Grey Wolf
5. Uzber uz dēlīša nedaudz cukuru un sāk griezt marmelādi, ja cukura nebūs, tad marmalāde visu laiku lips pie naža. Pievieno to pie cepumiem.

No rozīnēm nolej lieko ūdeni un pievieno cepumiem.
Foto: Grey Wolf
6. Atdzisušos riekstus vajag sasmalcināt to var izdarīt divejādi:
a) ielikt maisiņā un sadauzīt ar āmuru, vai ko līdzīgu/
Foto: Grey Wolf
7. b) Sasmalcināt piestiņā, tas ir ērtāk.
Katrā ziņā nevajag malt - nekas labs nesanāks un būs pārāk smalki.
Foto: Grey Wolf
8. Sasmalcinātos riekstus pievieno kopējai masai, visu labi samaisa.

Katliņā izkausē sviestu, cenšoties, lai tas ir šķidrs, bet nesāk vārīties, pievieno cukuru un maisa, līdz cukurs izkusis.
Foto: Grey Wolf
9. Trauciņā iesit 2 olas un tās viegli sakuļ.
Maisot, olas pievieno sviesta un cukura masai un visu vienmērīgi sajauc.
Masai jābūt karstai, bet ne pārāk.
Foto: Grey Wolf
10. Masā iesijā, lai nebūtu kunkuļi, nepilnu glāzi kakao, visu maisa, līdz masa kļūst viendabīga.
Foto: Grey Wolf
11. Šokolādes masu pievieno cepumiem, un visu rūpīgi samaisa, līdz visas sastāvdaļas apņemtas ar šokolādi.
Foto: Grey Wolf
12. Trauciņā samaisa kakao ar cukuru ~~1:1, apmēram 3 tējkarotes kakao un 3 tējkarotes cukura, cukuru var ņemt arī mazāk.
Foliju viegli ietauko ar eļļu vai sviestu, uzkaisa kakao un cukura maisījumu.
Liek masu un veido "desiņu" - lielums atkarīgs no gaumes.
Pārkaisa ar kakao - cukura maisījumu, tas ir gan lai neliptu pie folijas, gan papildus garšai.
Foto: Grey Wolf
13. Visu satin, ar rokām pielabo formu, ja to neizdarīs tad apakšā izveidosies "kantes", un forma nebūs glīta.
14. Liek ledusskapī lai sastingst, vismaz uz 3-4 stundām. Es pats lieku saldētavā - tā ātrāk.
Man sanāca 1,5 kg.

Lai labi garšo!
Foto: Grey Wolf
Uz augšu