Ķiršu jogurta kūka

Kolekcijas: Fotorecepšu

Sastāvdaļas

1
porcijas
  • 1 paciņa Selgas cepumi
  • 100 g sviesta
  • 500 ml ķiršu jogurts
  • 500 ml ķiršu sula (dzēriens)
  • 500 g skābā krējuma (25%)
  • 75 g želatīna
  • 250 g cukura
  • 200 ml saldā krējuma
  • 2 ēd. k. kakao
  • 1 nepilna paciņa saldēti (svaigi) ķirši
  • Tumšās šokolāde, dekorēšanai

Pagatavošana

360 min.
  1. Tortes formā ieklāj, cepamo papīru.
    Sadrupina cepumus.
    Tortes formā ieklāj, cepamo papīru.
Sadrupina cepumus.
  2. Sviestu izkausē, pievieno kakao, un nedaudz cukura, kādu tejkaroti.
    Sadrupinātajiem cepumiem, pārlej sviesta un kakao masu.
    Visu labi samaisa un klāj tortes formā.
    Sviestu izkausē, pievieno kakao, un nedaudz cukura, kādu tej...
  3. Liek uz pusstundu ledusskapī, lai sastingst.
    Tikmēr izšķīdina 20 gramus želatīna nelielā daudzumā auksta ūdens un ļauj uzbriest.
    Liek uz pusstundu ledusskapī, lai sastingst. 
Tikmēr izšķīd...
  4. Skābo krējumu samaisa ar nepilnu glāzi cukura, kamēr cukurs izkusis.
    Želatīnu liek karsta ūdens peldē, kamēr želatīns izkusis, ūdens nedrīkst vārīties.
    Skābo krējumu samaisa ar nepilnu glāzi cukura, kamēr cukurs...
  5. Skābā krējumā iemaisa želatīnu un masu lej virsū cepumu kārtai. Liek ledusskapī, lai sastingst.
    Skābā krējumā iemaisa želatīnu un masu lej virsū cepumu kārt...
  6. Kad krējuma kārta sastingusi, virsū liek gabaliņos sagrieztus ķiršus.
    Uzbriedina 30 gramus želatīna.
    Kad krējuma kārta sastingusi,  virsū liek gabaliņos sagriezt...
  7. Saldo krējumu ar divām ēdamkarotēm cukura uzputo, iecilā jogurtu, pievieno želatīnu, lej tortes formā un liek sastingt.
    Šī kārta stingst samērā ilgi.
    Saldo krējumu ar divām ēdamkarotēm cukura uzputo, iecilā jog...
  8. Kad jogurta kārta sastingusi, uz tās dekorācijai kārto veselus ķiršus.
    izšķīdina 25 gramus želatīna. To sajauc ar ķiršu sulu un pārlej ķiršiem.
    Lai "neizskalotos" jogurta kārta, lej uz ēdamkarotes, kas pasargās kārtu.
    Kad jogurta kārta sastingusi, uz tās dekorācijai kārto vesel...
  9. Liek ledusskapī lai sastingst.
    Liek ledusskapī lai sastingst.
  10. Virsū pārkaisa sarīvētu melno šokolādi.

    Lai labi garšo!
    Virsū pārkaisa sarīvētu melno šokolādi. 

Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konditoreja un maize


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi