Aukstā gaļa no vistas gaļas

Kolekcijas: Fotorecepšu
Aukstā gaļa ir viens no lieliskiem variantiem, kā aizstāt vismaz divu dienu brokastis.
Auksto gaļu var gatavot no veselas vistas, tad ir vairāk kaulu un želatīnu var nepievienot. Šajā reizē tā būs no vistas šķiņķīšiem un tādēļ drošības labad ņemam talkā arī želatīnu.

Sastāvdaļas

6
porcijas
  • 1 kg vistu šķiņķīši ar kaulu
  • 4 burkāni
  • 5 daiviņa/s ķiploka
  • 3 sīpoli
  • 3 cieti novārītas olas
  • 2 ēd. k. želatīns
  • 3 lauru lapas
  • 1 šķipsna/s sāls
  • 1 šķipsna/s pipari
  • 1 šķipsna/s zaļumi

Pagatavošana

150 min.
  1. Liek katliņā vistu šķiņķīšus un vāra līdz "uzmetās" putas. Noņem putas un liek klāt vārīties arī dārzeņus un garšvielas.
    Liek katliņā vistu šķiņķīšus un vāra līdz "uzmetās" putas. N...
  2. Kad viss ir novārīts, tad ņem ārā no buljona un sagriež gabaliņos.
    Tikmēr iesmeļ kausiņā nedaudz buljona, ielej krūzē un kad tas ir atdzisis, tad uzbriedina tajā želatīnu. Kad želatīns uzbriedis, tad lēnām pievieno to uz lēnas uguns katliņā vārītā buljonā.
    Uz apmēram 1,7 l buljona pievieno 2 ēdamkarotes želatīna.
    Kad viss ir novārīts, tad ņem ārā no buljona un sagriež gaba...
  3. Sasmalcinātos dārzeņus, vistu, arī novārītās olas, pilda trauciņos, šajā gadījumā ļoti ērtās mazās burciņās. Nobeigumā pārlej ar buljonu un kad buljons ir atdzisis, liek trauciņus ledusskapī.
    Sasmalcinātos dārzeņus, vistu, arī novārītās olas, pilda tra...
  4. Pēc 2h ledusskapī aukstā gaļa ir gatava ēšanai.

    Lai labi garšo!
    Pēc 2h ledusskapī aukstā gaļa ir gatava ēšanai.

Lai labi...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Uzkodas


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi