Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Uzkodas

Aukstā gaļa no vistas gaļas

Foto: Kristine Berga
Aukstā gaļa ir viens no lieliskiem variantiem, kā aizstāt vismaz divu dienu brokastis.
Auksto gaļu var gatavot no veselas vistas, tad ir vairāk kaulu un želatīnu var nepievienot. Šajā reizē tā būs no vistas šķiņķīšiem un tādēļ drošības labad ņemam talkā arī želatīnu.
Pagatavošana
150 min
1. Liek katliņā vistu šķiņķīšus un vāra līdz "uzmetās" putas. Noņem putas un liek klāt vārīties arī dārzeņus un garšvielas.
Foto: Kristine Berga
2. Kad viss ir novārīts, tad ņem ārā no buljona un sagriež gabaliņos.
Tikmēr iesmeļ kausiņā nedaudz buljona, ielej krūzē un kad tas ir atdzisis, tad uzbriedina tajā želatīnu. Kad želatīns uzbriedis, tad lēnām pievieno to uz lēnas uguns katliņā vārītā buljonā.
Uz apmēram 1,7 l buljona pievieno 2 ēdamkarotes želatīna.
Foto: Kristine Berga
3. Sasmalcinātos dārzeņus, vistu, arī novārītās olas, pilda trauciņos, šajā gadījumā ļoti ērtās mazās burciņās. Nobeigumā pārlej ar buljonu un kad buljons ir atdzisis, liek trauciņus ledusskapī.
Foto: Kristine Berga
4. Pēc 2h ledusskapī aukstā gaļa ir gatava ēšanai.

Lai labi garšo!
Foto: Kristine Berga
Uz augšu