Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Uzkodas Aukstā gaļa no vistas gaļas

Aukstā gaļa no vistas gaļas

FOTO: Kristine Berga

Kolekcijas: Fotoreceptes
Aukstā gaļa ir viens no lieliskiem variantiem, kā aizstāt vismaz divu dienu brokastis.
Auksto gaļu var gatavot no veselas vistas, tad ir vairāk kaulu un želatīnu var nepievienot. Šajā reizē tā būs no vistas šķiņķīšiem un tādēļ drošības labad ņemam talkā arī želatīnu.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

6
porcijas
  • 1 kg vistu šķiņķīši ar kaulu
  • 4 burkāni
  • 5 daiviņa/s ķiploka
  • 3 sīpoli
  • 3 cieti novārītas olas
  • 2 ēd. k. želatīns
  • 3 lauru lapas
  • 1 šķipsna/s sāls
  • 1 šķipsna/s pipari
  • 1 šķipsna/s zaļumu
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

150 min.
  1. Liek katliņā vistu šķiņķīšus un vāra līdz "uzmetās" putas. Noņem putas un liek klāt vārīties arī dārzeņus un garšvielas.
    Liek katliņā vistu šķiņķīšus un vāra līdz "uzmetās" putas. N...

    FOTO: Kristine Berga

  2. Kad viss ir novārīts, tad ņem ārā no buljona un sagriež gabaliņos.
    Tikmēr iesmeļ kausiņā nedaudz buljona, ielej krūzē un kad tas ir atdzisis, tad uzbriedina tajā želatīnu. Kad želatīns uzbriedis, tad lēnām pievieno to uz lēnas uguns katliņā vārītā buljonā.
    Uz apmēram 1,7 l buljona pievieno 2 ēdamkarotes želatīna.
    Kad viss ir novārīts, tad ņem ārā no buljona un sagriež gaba...

    FOTO: Kristine Berga

  3. Sasmalcinātos dārzeņus, vistu, arī novārītās olas, pilda trauciņos, šajā gadījumā ļoti ērtās mazās burciņās. Nobeigumā pārlej ar buljonu un kad buljons ir atdzisis, liek trauciņus ledusskapī.
    Sasmalcinātos dārzeņus, vistu, arī novārītās olas, pilda tra...

    FOTO: Kristine Berga

  4. Pēc 2h ledusskapī aukstā gaļa ir gatava ēšanai.

    Lai labi garšo!
    Pēc 2h ledusskapī aukstā gaļa ir gatava ēšanai.

Lai labi...

    FOTO: Kristine Berga

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Vistas gaļas kotletes saldajā krējumā

Vistas gaļas kotletes saldajā krējumā

Uzkodas

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas