Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Gardās "Sēnītes" un "vāverītes"

2019. gada 10. novembris
Foto: Sarmīte Volkova
Lepojos ar šo kārumu! Manā ģimenē ar šīm sēnītēm un vāverītēm našķojamies vairāk kā 40 gadus. Ļoti patīk bērniem un ne tikai... Šādas pannas vēl joprojām ir nopērkamas Lietuvā tirgū un dažos privātos veikalos. Izcils našķis! Lai izdodas!
Pagatavošana
120 min
1. Istabas temperatūras sviestu puto ar cukuru. Pa vienai pakāpeniski pievieno olas, turpina putot.
Foto: Sarmīte Volkova
2. Pievieno garšvielas (vaniļu, citrona miziņu, kas nu kuram ir vai garšo), sāli, turpina putot līdz cukurs pilnībā izkusis. Pielej rumu un kārtīgi izmaisa.
3. Pieber nedaudz miltus, izmaisa. Masā ieber tējkaroti sodu bez kaudzes un aplej ar vienu ēd.k. etiķa, pagaida kad izreaģē, samaisa. Piejauc daļu miltu, izmaisa. Sākumā mīca ar karoti, nobeidz ar rokām.
Uzmanību!
Mīklu stingru nesamīca, bet tā lai nelīp pie rokām un beigās bļoda ir tīra. Ja būs pa mīkstu, pie cepšanas sviests iztecēs no pannas, ja par cietu-nebūs īstā garša.
MILTUS PIEVIENO PAKĀPENISKI, lai var kontrolēt mīklas konsistenci un arī-jo vairāk izmīca, jo labāk.
Foto: Sarmīte Volkova
4. Mīkliņu kādu pus stundu atpūtina, lai sadraudzējas garšas un uzbriest milti.
5. Pannu pirms lietošanas uzsilda uz mērenas uguns. Cep uz lēnas uguns, ik pa brīdim apgrozot no vienas puses un otru.
Foto: Sarmīte Volkova
6. Kad izceptas, pagaida lai nedaudz atdziest.
Foto: Sarmīte Volkova
7. Uzmanīgi noloba liekās maliņas un kārto traukā.
Foto: Sarmīte Volkova
8. Lai izdodas un labi garšo!
Foto: Sarmīte Volkova
Uz augšu