Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Gardās "Sēnītes" un "vāverītes"

Gardās "Sēnītes" un "vāverītes"

FOTO: Sarmīte Volkova

Lepojos ar šo kārumu! Manā ģimenē ar šīm sēnītēm un vāverītēm našķojamies vairāk kā 40 gadus. Ļoti patīk bērniem un ne tikai... Šādas pannas vēl joprojām ir nopērkamas Lietuvā tirgū un dažos privātos veikalos. Izcils našķis! Lai izdodas!
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

6
porcijas
  • 200 g sviesta
  • 1 glāze/s cukura
  • 3 olas
  • 50 ml rums vai konjaks
  • 500 g milti (pēc vajadzības)
  • 5 g sodas
  • 1 ēd. k. etiķis
  • Garšvielas, šķispsniņa sāls
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

120 min.
  1. Istabas temperatūras sviestu puto ar cukuru. Pa vienai pakāpeniski pievieno olas, turpina putot.
    Istabas temperatūras sviestu puto ar cukuru. Pa vienai pakāp...

    FOTO: Sarmīte Volkova

  2. Pievieno garšvielas (vaniļu, citrona miziņu, kas nu kuram ir vai garšo), sāli, turpina putot līdz cukurs pilnībā izkusis. Pielej rumu un kārtīgi izmaisa.
  3. Pieber nedaudz miltus, izmaisa. Masā ieber tējkaroti sodu bez kaudzes un aplej ar vienu ēd.k. etiķa, pagaida kad izreaģē, samaisa. Piejauc daļu miltu, izmaisa. Sākumā mīca ar karoti, nobeidz ar rokām.
    Uzmanību!
    Mīklu stingru nesamīca, bet tā lai nelīp pie rokām un beigās bļoda ir tīra. Ja būs pa mīkstu, pie cepšanas sviests iztecēs no pannas, ja par cietu-nebūs īstā garša.
    MILTUS PIEVIENO PAKĀPENISKI, lai var kontrolēt mīklas konsistenci un arī-jo vairāk izmīca, jo labāk.
    Pieber nedaudz miltus, izmaisa. Masā ieber tējkaroti sodu be...

    FOTO: Sarmīte Volkova

  4. Mīkliņu kādu pus stundu atpūtina, lai sadraudzējas garšas un uzbriest milti.
  5. Pannu pirms lietošanas uzsilda uz mērenas uguns. Cep uz lēnas uguns, ik pa brīdim apgrozot no vienas puses un otru.
    Pannu pirms lietošanas uzsilda uz mērenas uguns. Cep uz lēna...

    FOTO: Sarmīte Volkova

  6. Kad izceptas, pagaida lai nedaudz atdziest.
    Kad izceptas, pagaida lai nedaudz atdziest.

    FOTO: Sarmīte Volkova

  7. Uzmanīgi noloba liekās maliņas un kārto traukā.
    Uzmanīgi noloba liekās maliņas un kārto traukā.

    FOTO: Sarmīte Volkova

  8. Lai izdodas un labi garšo!
    Lai izdodas un labi garšo!

    FOTO: Sarmīte Volkova

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Līdzīgās receptes

Receptes.lv Iesaka

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas