Pavlovas rulete

Kas ir Pavlova? Baletdejotāja Anna Pavlova.
Kas ir kūka Pavlova ? Salds veltījums slavenajai baletdejotājai Annai Pavlovai.
No kā sastāv Pavlovas ? No saputota olas baltuma un cukura, gatavas pilda ar putukrējumu un daudz ogām.
Kā garšo kūka Pavlova? Kraukšķīga bezē garoziņa un mīksts suflē viducītis.
Pavlova ir ogu sezonas aktualitāte, kulta ēdiens, par to raksta visi, gatavo visi, gandrīz visiem tā garšo, bet vairākumam - aizraujas elpa :)Vienīgais, kurš viņu neēd ir mans vīrs, jo viņam viņa liekas daudz par saldu.
Kafejnīcas man patīk apmeklēt un dažreiz paņemt tikai saldo. Jūrmalā mums ir kafejnīcas "Muca", atrodas vairākās vietās Jūrmalā. Paņēmu Mucā pavlovu, gaidīju klasisko variantu, bet atnesa ruletes izskatā. Man ļoti garšoja un tad nākamais jau uzreiz saku, ka jāatrod recepte, kā pašai viņu uztaisīt. Sacīts darīts! Sezonas laikā divreiz taisīju. Ovācijas bija skaļas. Draudzene sajūsminājās ilgi un prasīja papildus gabaliņu un mammas draudzene, kas daudz kūkas neēd, arī apēda 2 gabaliņus. Man garšoja gan ar putukrējumu, gan šokolādes krēmu.

Sastāvdaļas

8
porcijas
  • Bezē/meringa pamatnei
  • 4 olu baltumi
  • 125 g brūnais cukurs
  • 80 g pūdercukurs
  • 1 tējk. vaniļas ekstrakts
  • 1 tējk. kukūrūzas ciete
  • 1 tējk. ābolu etiķis
  • 100 g mandeļu skaidiņas
  • Krēms
  • 300 ml saldais krējums
  • 2 ēd. k. cukurs
  • 1 tējk. vaniļas ekstrakts

Pagatavošana

30 min.
  1. Uzsilda cepeškrāsni līdz 160 grādiem, sagatavo ar cepampapīru lielo cepešpannu.
  2. Ņemam tīru, sausu bļodu (vēlams stikla vai metāla), liekam istabas temperatūras olas baltumus, šķipsnu sāls, sākam putot līdz rodas lielas baltas putas, pamazām sākam pievienot pa karotei brūno cukuru, dažas minūtes putojam uz maksimālo miksera ātrumu, pievienojam pūdercukuru, ekstraktu, cieti, etiķi. Olas baltumu turpina putot ar vidēja ātruma apgriezieniem līdz izveidojušās spīdīgas un noturīgas putas jeb, tā dēvētais, putna knābis vai lāsteka.
  3. Visu masu izlīdzina pa pannu, pārber dažas saujas ar mandeļu skaidiņām, cep aptuveni 20-25 minūtes.
  4. Izņem no cepeškrāsns pannu, uzliek virsū nogrieztu cepampapīru cepešpannas izmērā, apgāž otrādi pannu uz papīra un lēni noņem nost papīru no meringa (olbaltuma). Satin lēni ruletē, gaida kamēr atdziest.
  5. Sakuļ saldo krējumu, cukuru un vaniļu, atrullē vaļā meringu un izsmērē pa visu virsmu putukrējumu.
  6. Šokolādes krēms. Liek cukuru mazā katliņā vai bļodā, pielej ūdeni un karsē, kamēr cukurs izkusis, tikmēr jau puto ar mikseri olu dzeltenumus, lēnām pievieno sīrupu klāt, līdz masa trīskāršojas, paliek gaisīga un krēmīga, pievieno istabas temperatūras sviestu, kuļ vēl pāris minūtes, pievieno izkausēto šokolādi. Ar karoti pamēģina, cik krēms gards! :) Smērē virsū meringam.
  7. Pārber pāri ar ogām pēc savas gaumes. Sarulē kopā un liek ledusskapī uz stundu. Pēc stundas jau var pasniegt! Var dekorēt ar atlikušo krēmu, ogām!
    Pārber pāri ar ogām pēc savas gaumes. Sarulē kopā un liek le...

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konditoreja un maize


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi