1. Tomātu virssējo daļu krusteniski iegriež un noplaucēar karstu ūdeni. Noņem miziņas. (tās var arī atstāt).
2. Cepšanas traukā izkārto tomātus, uz pusēm pārgrieztu sīpolu un papriku sadalītu četrās daļās. Apslaka ar eļļu.
3. Trauku nosedz ar foliju un ievieto uz 40 minūtēm līdz 200 C grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī (vai – līdz dārzeņi kļūs mīksti). Pieskata, lai tie nepiedegtu.
4. Noņem foliju, pielej medu, uzber garšaugus, samaisa. Pagaršo, pievieno sāli, piparus.
5. Visu sablendē. Ja jūtams skābenums, pievieno vēl cukuru vai medu. Samaisa.
6. Ja zupu ēdīsi aukstu, pēc atdzesēšanas obligāti vismaz uz stundu paturi ledusskapī (vislabāk – uz nakti). Pasniedzot ēdienu, apslaki ar olīveļļu.
Labu apetīti!

Foto: FRANKE