Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Uzkodas Ķirbja “Kartupeļi FRI”

Vai “Fri” var būt veselīga izvēle? Nudien, jā! Šie ķirbja salmiņi ir lieliska alternatīva oriģinālajiem kartupeļiem. Droši eksperimentē ar garšvielām – pievieno iecienītākos garšaugus, nežēlo asās paprikas pulveri, varbūt pamēģini arī kanēli?
Apmaksāta publikācija
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1 sviesta ķirbis
  • 2-3 ēd. k. cepamā eļļa
  • 1 tējk. ķiploku pulvera
  • 1/2 tējk. paprikas pulvera
  • 1 šķipsna/s maltu melno piparu
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

60 min.
  1. Ķirbi sagriež pirksta izmēra salmiņos.
  2. Iemērc ūdenī un atstāj vismaz uz 30 minūtēm, bet vēl labāk – uz visu nakti. Tas likvidēs daļu cietes un ķirbju “kartupelīši” būs kraukšķīgāki. Izņemot no ūdens, ļoti rūpīgi nosusina.
  3. Apslaka ar eļļu, pieber garšvielas, izkārto uz cepšanas plāts, kas izklāta ar cepamo papīru.
  4. Uz 25 minūtēm ievieto cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 180 C grādiem. Palielina karstumu līdz 210 C grādiem un cep vēl 2-4 minūtes, lai skaisti apgrauzdētos.
  5. Pasniedzot ēdienu, apber ar sāli un pētersīļiem. Baud ar iecienītāko mērci, piemēram, jogurta – citronu un medus vai sinepju – majonēzes.

    Labu apetīti!
    Pasniedzot ēdienu, apber ar sāli un pētersīļiem. Baud ar iec...

    FOTO: FRANKE

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Samarkandas plovs

Samarkandas plovs

Uzkodas

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas