1. Ķirbi sagriež pirksta izmēra salmiņos.
2. Iemērc ūdenī un atstāj vismaz uz 30 minūtēm, bet vēl labāk – uz visu nakti. Tas likvidēs daļu cietes un ķirbju “kartupelīši” būs kraukšķīgāki. Izņemot no ūdens, ļoti rūpīgi nosusina.
3. Apslaka ar eļļu, pieber garšvielas, izkārto uz cepšanas plāts, kas izklāta ar cepamo papīru.
4. Uz 25 minūtēm ievieto cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 180 C grādiem. Palielina karstumu līdz 210 C grādiem un cep vēl 2-4 minūtes, lai skaisti apgrauzdētos.
5. Pasniedzot ēdienu, apber ar sāli un pētersīļiem. Baud ar iecienītāko mērci, piemēram, jogurta – citronu un medus vai sinepju – majonēzes.
Labu apetīti!

Foto: FRANKE