Ķirbja “Kartupeļi FRI”

Vai “Fri” var būt veselīga izvēle? Nudien, jā! Šie ķirbja salmiņi ir lieliska alternatīva oriģinālajiem kartupeļiem. Droši eksperimentē ar garšvielām – pievieno iecienītākos garšaugus, nežēlo asās paprikas pulveri, varbūt pamēģini arī kanēli?
Apmaksāta publikācija

Sastāvdaļas

  • 1 sviesta ķirbis
  • 2-3 ēd. k. cepamā eļļa
  • 1 tējk. ķiploku pulvera
  • 1/2 tējk. paprikas pulvera
  • 1 šķipsna/s maltu melno piparu

Pagatavošana

60 min.
  1. Ķirbi sagriež pirksta izmēra salmiņos.
  2. Iemērc ūdenī un atstāj vismaz uz 30 minūtēm, bet vēl labāk – uz visu nakti. Tas likvidēs daļu cietes un ķirbju “kartupelīši” būs kraukšķīgāki. Izņemot no ūdens, ļoti rūpīgi nosusina.
  3. Apslaka ar eļļu, pieber garšvielas, izkārto uz cepšanas plāts, kas izklāta ar cepamo papīru.
  4. Uz 25 minūtēm ievieto cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 180 C grādiem. Palielina karstumu līdz 210 C grādiem un cep vēl 2-4 minūtes, lai skaisti apgrauzdētos.
  5. Pasniedzot ēdienu, apber ar sāli un pētersīļiem. Baud ar iecienītāko mērci, piemēram, jogurta – citronu un medus vai sinepju – majonēzes.

    Labu apetīti!
    Pasniedzot ēdienu, apber ar sāli un pētersīļiem. Baud ar iec...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Uzkodas


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi