Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Ķirbja risoto ar ābolu sulu

Ķirbji ir viegli pieejama, veselīga izvēle. Vecākiiem ķirbjus vajadzētu saviem mazuļiem gatavot visu gadu, ne tikai ap Helovīna laiku.
Pagatavošana
100 min
1. Ķirbja šķēli liek uz pannas ar visu mizu. Mizā vairākas reizes iedur ar daksiņu.
2. Cep 180 grādos 40 minūtes, līdz ķirbis mīksts.
3. Kad ķirbis gatavs, to atbrīvo no mizas, sagriež uz sablendē, līdz iegūst zīdainu biezeni.
4. Katliņā sakarsē olīveļļu un apcep sasmalcinātu sīpolu un ķiploku.
5. Pēc brīža pievieno risotot rīsus un tos apcep - maisa, lai nepiedeg. Pārlej ar ābolu sulu.
6. Visu kopā karsē, līdz rīsi uzsūkuši visu sulu. Pievieno karstu ūdeni un turpina karsēt, līdz viss ūdens uzsūcies. Pa šo laiku rīsiem jābūt jau gataviem.
7. Kā pēdējo pievieno pagatavo ķirbju biezeni. Uzvāra un gatavs!

Lai labi garšo!
Foto: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs
Uz augšu