Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Ķirbji ir viegli pieejama, veselīga izvēle. Vecākiiem ķirbjus vajadzētu saviem mazuļiem gatavot visu gadu, ne tikai ap Helovīna laiku.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1 šķēle/s ķirbis
  • 1 daiviņa/s ķiploka
  • 1 sīpols
  • 2 ēd. k. olīveļļa
  • 250 ml risoto rīsu
  • 150 ml ābolu sula
  • 0.5 l ūdens
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

100 min.
  1. Ķirbja šķēli liek uz pannas ar visu mizu. Mizā vairākas reizes iedur ar daksiņu.
  2. Cep 180 grādos 40 minūtes, līdz ķirbis mīksts.
  3. Kad ķirbis gatavs, to atbrīvo no mizas, sagriež uz sablendē, līdz iegūst zīdainu biezeni.
  4. Katliņā sakarsē olīveļļu un apcep sasmalcinātu sīpolu un ķiploku.
  5. Pēc brīža pievieno risotot rīsus un tos apcep - maisa, lai nepiedeg. Pārlej ar ābolu sulu.
  6. Visu kopā karsē, līdz rīsi uzsūkuši visu sulu. Pievieno karstu ūdeni un turpina karsēt, līdz viss ūdens uzsūcies. Pa šo laiku rīsiem jābūt jau gataviem.
  7. Kā pēdējo pievieno pagatavo ķirbju biezeni. Uzvāra un gatavs!

    Lai labi garšo!
    Kā pēdējo pievieno pagatavo ķirbju biezeni. Uzvāra un gatavs...

    FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Biezpiena bumbiņas jeb pončiki

Biezpiena bumbiņas jeb pončiki

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ
| 20. oktobris 11:12 20.10 11:12
Paaudzēs mīlēti deserti un saldi našķi
14 receptes

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas