Ķirbji ir viegli pieejama, veselīga izvēle. Vecākiiem ķirbjus vajadzētu saviem mazuļiem gatavot visu gadu, ne tikai ap Helovīna laiku.
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
1šķēle/sķirbis
1daiviņa/sķiploka
1sīpols
2ēd. k.olīveļļa
250mlrisoto rīsu
150mlābolu sula
0.5lūdens
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
100 min.
Ķirbja šķēli liek uz pannas ar visu mizu. Mizā vairākas reizes iedur ar daksiņu.
Cep 180 grādos 40 minūtes, līdz ķirbis mīksts.
Kad ķirbis gatavs, to atbrīvo no mizas, sagriež uz sablendē, līdz iegūst zīdainu biezeni.
Katliņā sakarsē olīveļļu un apcep sasmalcinātu sīpolu un ķiploku.
Pēc brīža pievieno risotot rīsus un tos apcep - maisa, lai nepiedeg. Pārlej ar ābolu sulu.
Visu kopā karsē, līdz rīsi uzsūkuši visu sulu. Pievieno karstu ūdeni un turpina karsēt, līdz viss ūdens uzsūcies. Pa šo laiku rīsiem jābūt jau gataviem.
Kā pēdējo pievieno pagatavo ķirbju biezeni. Uzvāra un gatavs!