Sākums > Receptes > Konservējumi

Marinēts ķirbis ziemai

2019. gada 9. oktobris
Foto: Virtuve diviem
Lai gan cukurs liekas izmantots ļoti daudz, konservi nav īpaši saldi un tiek pasniegti kā salāti pie gaļas ēdieniem.
Pagatavošana
40 min
1. Ķirbi nomizo un sagriež gabaliņos.
2. Uzvāra sīrupu un vārošā liek iekšā ķirbja gabaliņus.
3. Vāra kamēr ķirbis maina krāsu, beigās pielej etiķi, uzreiz liek burkās un vāku virsū! Jāuzmanās, lai vārīšanas laikā ķirbis nepaliktu pārāk mīksts.

Lai labi garšo!
Foto: Virtuve diviem
4. Noderīgi:

1) Centies visus gabaliņus griezt vienādi lielus, lai tiem neatšķirtos vārīšanas laiks un kāds nejūk ārā, kamēr cits vēl ciets.

2) Ja tev pieejams tikai etiķis (9%) nevis etiķa esence, tad tev jāizmanto proporcija 1:7 jeb vienas ēdamkarotes etiķa esences vietā jālej 7 ēdamkarotes etiķa.

3) Krustngliņas un marinēts ķirbis ir izcils salikums, tomēr, ja tev nepatīk pārāk intensīva to garša, pievienoto daudzumu vari pēc patikas samazināt.
Uz augšu