Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Pildīti saldie kartupeļi

2019. gada 30. septembris
Šie, ar sarkanajām pupiņām un kukuruzu pildītie saldie kartupeļi ir vegāniski, bez glutēna un ļoti viegli pagatavojami. Papildināti ar krēmīgu gvakamoli un svaigu tomātu salsu. Sātīgas un veselīgas vakariņas!
Pagatavošana
40 min
1. Saldos kartupeļu (nomazgātus un nožāvētus) sadur ar dakšiņu, aplej ar olīveļļu un apber ar sāli. To visu dara jau uz cepamās plāts.
Foto: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs
2. Cep 200 grādos 20 minūtes.
3. Pa to laiku gatavo pildījumu.
4. Olīveļļā apcep sasmalcinātu sīpolu, līdz tas kļust caurspīdīgs.
5. Pievieno sasmalcinātu ķiploku, halapenjo piparu, visu nedaudz apcep.
6. Ber klāt konservētu kukurūzu, pupiņas (vārītas vai konservētas).
Foto: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs
7. Visu samaisa un mazliet apcep. Pievieno garšvielas un visu vēl brīdi karsē.
Foto: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs
8. Ņem ceptos kartupeļus, tos iegriež, veidojot kabatiņu. Vidū liek pagatavoto pildījumu.
Foto: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs
9. Pasniedz ar avokado krēmu (avokado+citrona sula) un tomātu salsu (sagriezti svaigi tomāti, sīpoli, zaļumi + sāls).

Labu apetīti!
Foto: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs
Uz augšu