Žāvētu aprikožu trifeles

Aprikozes ir bagātas ar vitamīnu A, šķiedrvielām un
antioksidantiem. Kombinējot tās ar mandelēm un auzu pārslām, iegūsi veselīgu uzkodu, kas nomierinās kāri pēc saldumiem.

Šīs trifeles ir patīkami gatavot kopā ar bērniem, tādejādi tik īstenotas daudz sensorās aktivitātes un trenēsis sīkā pirkstu muskuluatūra.

Sastāvdaļas

5
porcijas
  • 250 ml žāvētu aprikožu
  • 125 ml mandeļu
  • 125 ml auzu pārslu
  • 80 ml kokosriekstu skaidiņu
  • 1 ēd. k. apelsīnu ziedu ūdens

Pagatavošana

5 min.
  1. Sagatavo nepieciešamās sastāvdaļas.
    Sagatavo nepieciešamās sastāvdaļas.
  2. Ber mandeles blenderī un samaļ līdz smalkākai konsistencei, bet nevajag iegūt putru.
  3. Pievieno aprikozes, auzu pārslas un apelsīnu ziedu ūdeni un blendē, līdz iegūst viendabīgu, lipīgu masu.
    Pievieno aprikozes, auzu pārslas un apelsīnu ziedu ūdeni un...
  4. Šķīvī vai bļodiņā ieber kokosriekstu skaidiņas.
  5. Ņem 1 tējkaroti pagatavotās masas, ar rokām saveļ bumbiņu un to apvārta kokosriekstu skaidiņās.
    Ņem 1 tējkaroti pagatavotās masas, ar rokām saveļ bumbiņu un...
  6. Atkārto procesu, līdz visa masa savelta bumbiņās.
    Atkārto procesu, līdz visa masa savelta bumbiņās.
  7. Liek pagatavotās trifeles noslēdzamā traukā - uzglabāt var gan ledusskapī, gan istabas temperatūrā vienu nedēļu.

    Lai labi garšo!
    Liek pagatavotās trifeles noslēdzamā traukā - uzglabāt var g...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Deserti


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi