Sākums > Receptes > Deserti

Žāvētu aprikožu trifeles

2019. gada 18. septembris
Aprikozes ir bagātas ar vitamīnu A, šķiedrvielām un
antioksidantiem. Kombinējot tās ar mandelēm un auzu pārslām, iegūsi veselīgu uzkodu, kas nomierinās kāri pēc saldumiem.

Šīs trifeles ir patīkami gatavot kopā ar bērniem, tādejādi tik īstenotas daudz sensorās aktivitātes un trenēsis sīkā pirkstu muskuluatūra.
Pagatavošana
5 min
1. Sagatavo nepieciešamās sastāvdaļas.
Foto: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs
2. Ber mandeles blenderī un samaļ līdz smalkākai konsistencei, bet nevajag iegūt putru.
3. Pievieno aprikozes, auzu pārslas un apelsīnu ziedu ūdeni un blendē, līdz iegūst viendabīgu, lipīgu masu.
Foto: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs
4. Šķīvī vai bļodiņā ieber kokosriekstu skaidiņas.
5. Ņem 1 tējkaroti pagatavotās masas, ar rokām saveļ bumbiņu un to apvārta kokosriekstu skaidiņās.
Foto: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs
6. Atkārto procesu, līdz visa masa savelta bumbiņās.
Foto: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs
7. Liek pagatavotās trifeles noslēdzamā traukā - uzglabāt var gan ledusskapī, gan istabas temperatūrā vienu nedēļu.

Lai labi garšo!
Foto: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs
Uz augšu