Ar šo ābolu drupaču kūku noteikti nevar kļūdīties - tā labi garšos!
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
750gābolu
Drupaču mīklai:
300gmiltu
200gsviesta
175gcukura
1ola
1tējk.vaniļas cukura
2tējk.cepamā pulvera
1šķipsna/ssāls
100gmandeļu miltu
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
60 min.
Sviestu saputo ar cukuru, vaniļas cukuru un sāls šķipsnu, putojot pievieno olu. Miltus samaisa ar cepampulveri, pusi uzsijā sviesta masai un iemaisa. Pēc tam pievieno atlikušos miltus, mandeļu miltus un ar pirkstiem sadrupina.
Ja vēlas, mandeļu vietā var izmantot parastos miltus.
FOTO: Janas kūkas
Lielāko pusi no drupačām ieber veidnē un ar plaukstu izlīdzina.
FOTO: Janas kūkas
Virsū kārto sagrieztos ābolus. Man bija neliela atkāpe no receptes - gribēju, lai āboli ir sīrupaināki, tāpēc virsū uzlēju sagatavotu sīrupu. Tomēr šādu variāciju neieteiktu, jo rezultātā kūka bija ļoti salda. Sīrupu ābolu kūkām lieto tad, ja pamata mīkla nav salda.
FOTO: Janas kūkas
Virsū uzkaisa atlikušās drupačas.
FOTO: Janas kūkas
Kūku cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā aptuveni 45 minūtes.
FOTO: Janas kūkas
Kūku gatavoju kā cienastu ciemiņiem un pasniedzu siltu kopā ar saldējumu.