Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Drupaču kūka ar āboliem

2019. gada 29. augusts
Foto: Janas kūkas
Ar šo ābolu drupaču kūku noteikti nevar kļūdīties - tā labi garšos!
Pagatavošana
60 min
1. Sviestu saputo ar cukuru, vaniļas cukuru un sāls šķipsnu, putojot pievieno olu. Miltus samaisa ar cepampulveri, pusi uzsijā sviesta masai un iemaisa. Pēc tam pievieno atlikušos miltus, mandeļu miltus un ar pirkstiem sadrupina.
Ja vēlas, mandeļu vietā var izmantot parastos miltus.
Foto: Janas kūkas
2. Lielāko pusi no drupačām ieber veidnē un ar plaukstu izlīdzina.
Foto: Janas kūkas
3. Virsū kārto sagrieztos ābolus. Man bija neliela atkāpe no receptes - gribēju, lai āboli ir sīrupaināki, tāpēc virsū uzlēju sagatavotu sīrupu. Tomēr šādu variāciju neieteiktu, jo rezultātā kūka bija ļoti salda. Sīrupu ābolu kūkām lieto tad, ja pamata mīkla nav salda.
Foto: Janas kūkas
4. Virsū uzkaisa atlikušās drupačas.
Foto: Janas kūkas
5. Kūku cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā aptuveni 45 minūtes.
Foto: Janas kūkas
6. Kūku gatavoju kā cienastu ciemiņiem un pasniedzu siltu kopā ar saldējumu.

Lai labi garšo!
Foto: Janas kūkas
Uz augšu