Drupaču kūka ar āboliem

Kolekcijas: Fotorecepšu
Ar šo ābolu drupaču kūku noteikti nevar kļūdīties - tā labi garšos!

Sastāvdaļas

  • 750 g ābolu
  • Drupaču mīklai:
  • 300 g miltu
  • 200 g sviesta
  • 175 g cukura
  • 1 ola
  • 1 tējk. vaniļas cukura
  • 2 tējk. cepamā pulvera
  • 1 šķipsna/s sāls
  • 100 g mandeļu miltu

Pagatavošana

60 min.
  1. Sviestu saputo ar cukuru, vaniļas cukuru un sāls šķipsnu, putojot pievieno olu. Miltus samaisa ar cepampulveri, pusi uzsijā sviesta masai un iemaisa. Pēc tam pievieno atlikušos miltus, mandeļu miltus un ar pirkstiem sadrupina.
    Ja vēlas, mandeļu vietā var izmantot parastos miltus.
    Sviestu saputo ar cukuru, vaniļas cukuru un sāls šķipsnu, pu...
  2. Lielāko pusi no drupačām ieber veidnē un ar plaukstu izlīdzina.
    Lielāko pusi no drupačām ieber veidnē un ar plaukstu izlīdzi...
  3. Virsū kārto sagrieztos ābolus. Man bija neliela atkāpe no receptes - gribēju, lai āboli ir sīrupaināki, tāpēc virsū uzlēju sagatavotu sīrupu. Tomēr šādu variāciju neieteiktu, jo rezultātā kūka bija ļoti salda. Sīrupu ābolu kūkām lieto tad, ja pamata mīkla nav salda.
    Virsū kārto sagrieztos ābolus. Man bija neliela atkāpe no re...
  4. Virsū uzkaisa atlikušās drupačas.
    Virsū uzkaisa atlikušās drupačas.
  5. Kūku cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā aptuveni 45 minūtes.
    Kūku cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādu temperatūr...
  6. Kūku gatavoju kā cienastu ciemiņiem un pasniedzu siltu kopā ar saldējumu.

    Lai labi garšo!
    Kūku gatavoju kā cienastu ciemiņiem un pasniedzu siltu kopā...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konditoreja un maize


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi