Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konservēta paprika tomātu sulā

FOTO: Depositphotos.com

Visi pipari marinādē nav jāliek vienlaicīgi - ties var vārīt pa daļām, galvenais, pieskatīt un nepārvārīt!
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 4-5 kg paprikas (krāsa pēc paša izvēles, izņemot zaļo)
  • 3 l tomātu sulas
  • 270 ml etiķa (9%)
  • 270 ml saulespuķu eļļas
  • 270 g cukura
  • 2 galviņas ķiploka
  • 3 ēd. k. sāls
  • Piparu graudiņi
  • Smaržīgie pipari
  • Lauru lapa
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

30 min.
  1. Paprikas pārgriež uz pusēm un atbrīvo no sēklām. Ja pipari mazi, var atstāt pusītes, bet var griezt mazākās strēmelēs.
  2. Ideālā variantā izmantot svaigu tomatu sulu.
  3. Sulu liek katlā. Sulai lej klāt etiķi, eļļu, sāli, cukuru, piparus (no katra 10), dažas lauru lapas.
  4. Katru ķiploka daiviņu griež uz pusēm un liek sulā.
  5. Liek uz plīts, karsē, līdz sāk vārīties.
  6. Kad sula sāk vārīties, pavāra vēl 10 minūtas, tad liek iekšā piparus. Papriku vāra burtiski 5 minūtes, lai tas nav pārlieku mīksts.
  7. Sterilās burkās blīvi liek paprikas gabaliņus un pārlej ar marinādi, lai visa burciņa būtu pilna.
    Skrūvē ciet un gatavs!

    Lai labi garšo!
    Sterilās burkās blīvi liek paprikas gabaliņus un pārlej ar m...

    FOTO: Depositphotos.com

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Seleriju un vistas filejas karbonādes

Seleriju un vistas filejas karbonādes

Konservējumi

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ
| 29. septembris 11:47 29.09 11:47
Konkurss ⟩ Vai vari atbildēt uz visiem jautājumiem pareizi un saukt sevi par diženu sēņotāju?
Izpildi testu un laimē "Lielo Latvijas sēņu grāmatu"

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas