Konservēta paprika tomātu sulā

Konservēta paprika tomātu sulā
Foto: Depositphotos.com
Visi pipari marinādē nav jāliek vienlaicīgi - ties var vārīt pa daļām, galvenais, pieskatīt un nepārvārīt!

Sastāvdaļas

  • 4-5 kg paprikas (krāsa pēc paša izvēles, izņemot zaļo)
  • 3 l tomātu sulas
  • 270 ml etiķa (9%)
  • 270 ml saulespuķu eļļas
  • 270 g cukura
  • 2 galviņas ķiploka
  • 3 ēd. k. sāls
  • Piparu graudiņi
  • Smaržīgie pipari
  • Lauru lapas

Pagatavošana

30 min.
  1. Paprikas pārgriež uz pusēm un atbrīvo no sēklām. Ja pipari mazi, var atstāt pusītes, bet var griezt mazākās strēmelēs.
  2. Ideālā variantā izmantot svaigu tomatu sulu.
  3. Sulu liek katlā. Sulai lej klāt etiķi, eļļu, sāli, cukuru, piparus (no katra 10), dažas lauru lapas.
  4. Katru ķiploka daiviņu griež uz pusēm un liek sulā.
  5. Liek uz plīts, karsē, līdz sāk vārīties.
  6. Kad sula sāk vārīties, pavāra vēl 10 minūtas, tad liek iekšā piparus. Papriku vāra burtiski 5 minūtes, lai tas nav pārlieku mīksts.
  7. Sterilās burkās blīvi liek paprikas gabaliņus un pārlej ar marinādi, lai visa burciņa būtu pilna.
    Skrūvē ciet un gatavs!

    Lai labi garšo!
    Sterilās burkās blīvi liek paprikas gabaliņus un pārlej ar m...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konservējumi


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi