Rīvētu ābolu kēkss ar kanēli

Kolekcijas: Fotorecepšu
Kā zināms ābolu pīrāgu nekad nav par daudz. Sulīgi, smaržīgi tie spēj iekārdināt ikvienu. Šoreiz rīvētu ābolu kēkss, kurš nezaudē savu sulīgumu arī pāris dienas pēc izcepšanas.
Recepte no bloga: Virtuvediviem.wordpress

Sastāvdaļas

  • 300 ml miltu
  • 150 ml cukura
  • 150 ml piena
  • 3 saldskābi āboli
  • 2 olas
  • 3 ēd. k. eļļas
  • 1.5 tējk. cepampulvera
  • 1 tējk. kanēļa

Pagatavošana

60 min.
  1. Cepeškrāsni sakarsēt līdz 200 grādiem.
  2. 2 ābolus sarīvē uz rupjās rīves, 1 ābolu sagriež šķēlītēs.
  3. Saputo olas ar cukuru.
  4. Pielej eļļu un pienu un nedaudz saputo.
  5. Pievieno miltus, kanēli un cepampulveri un viegli visu samaisa ar karoti.
  6. Beigās iemaisa rīvētos ābolus.
  7. Mīklu var likt vienā lielākā formā vai vairākās mazās formiņās, kuras iepriekš ietauko un apkaisa ar miltiem vai mannā.
  8. Virsū izkārto ābolu šķēlītes un apkaisa ar cukuru un kanēli.
    Virsū izkārto ābolu šķēlītes un apkaisa ar cukuru un kanēli.
  9. Cep 200 grādos cepeškrāsns zemākajā līmenī.
    Cep 200 grādos cepeškrāsns zemākajā līmenī.
  10. Gatavu var apbērt ar pūdercukuru.
    Gatavu var apbērt ar pūdercukuru.
  11. Lai izdodas un labi garšo!
    Lai izdodas un labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konditoreja un maize


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi