Marinēti skumbriju rullīši

Šādi pagatavota skumbrija der visām ēdienreizēm, gan brokastīm, gan pusdienām, gan vakariņām, tik katrai reizei ir savas piedevas.
Recepte no bloga: virtuvediviem.wordpress

Sastāvdaļas

  • Skumbrijas
  • Sāls
  • Pipari
  • Cukurs
  • Marinādei:
  • 1 l ūdens
  • 1 ēd. k. sāls
  • 1 ēd. k. cukura
  • 1 ēd. k. etiķa esences (7 ēd.k. etiķa)
  • 2 lauru lapas
  • 4 krustnagliņas
  • 5 smaržīgie pipari
  • 10 melnie pipari
  • 2-3 sīpoli
  • Mazliet augu eļļas, ko uzlej pa virsu

Pagatavošana

999 min.
  1. Skumbrijas iztīra un noslauka visu lieko ar salvetēm, nedrīkst mazgāt ar ūdeni.
  2. Izgriež skumbrijām vidējo asaku, lai veidojas filejas. Garās sānu asakas atstāj.
  3. Traukā kurā domāts sālīt skumbrijas, ieber mazliet sāls, mazliet cukuru un kārto skumbrijas filejas līdz trauka apakša noklājusies. Filejas nedrīkst pārklāties.
  4. Pārkaisa filejas ar sāli, cukuru un maltiem pipariem. Liek filejas nākamo kārtu un atkal apkaisa ar garšvielām, tā turpina līdz beigušās filejas un trauks pilns. Sāls un cukura attiecība ir 60% sāls 40% cukurs. Kaisa virsū tā pavairāk, jo mums skumbrijas jāiesāla. Pipari arī tiek kaisīti vairāk nekā ikdienas ēdieniem. Visu liek ledusskapī uz trim dienām.
  5. Skumbrijas pēc trim dienām ir gatavas tālākai gatavošanai. Noņem ādu katrai filejai. Ar asu nazi sāk no astes gala un uz priekšu, āda viegli atdalās. Pie viena tagad ir īstais laiks atdalīt garās sānu asakas, tās viegli nāk laukā.
  6. Skumbrijas ir sagatavotas. Sagriež sīpolu pusmēnešos, padala mazākos gabalos un tin iekšā sīpolu skumbrijā. Sasprauž ar kociņu, lai netinas vaļā.
    Skumbrijas ir sagatavotas. Sagriež sīpolu pusmēnešos, padala...
  7. Kad visi satīti, kārtojam burkā vai kāda citā traukā, aplejam ar marinādi un liek ledusskapī. Nākošā dienā baudām darba augļus.

    P.S. Es lēju virsū aukstu marinādi,nevārītu, jo nebija doma skumbrijas turēt ilgstoši. Tās ir tik garšīgas, ka apēdās pāris dienās, sliktākā gadījumā!

    Labu apetīti!
    Kad visi satīti, kārtojam burkā vai kāda citā traukā, apleja...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Uzkodas


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi