Sākums > Receptes > Uzkodas

Marinēti skumbriju rullīši

2019. gada 15. augusts
Foto: Virtuve diviem
Šādi pagatavota skumbrija der visām ēdienreizēm, gan brokastīm, gan pusdienām, gan vakariņām, tik katrai reizei ir savas piedevas.
Recepte no bloga: virtuvediviem.wordpress
Pagatavošana
999 min
1. Skumbrijas iztīra un noslauka visu lieko ar salvetēm, nedrīkst mazgāt ar ūdeni.
2. Izgriež skumbrijām vidējo asaku, lai veidojas filejas. Garās sānu asakas atstāj.
3. Traukā kurā domāts sālīt skumbrijas, ieber mazliet sāls, mazliet cukuru un kārto skumbrijas filejas līdz trauka apakša noklājusies. Filejas nedrīkst pārklāties.
4. Pārkaisa filejas ar sāli, cukuru un maltiem pipariem. Liek filejas nākamo kārtu un atkal apkaisa ar garšvielām, tā turpina līdz beigušās filejas un trauks pilns. Sāls un cukura attiecība ir 60% sāls 40% cukurs. Kaisa virsū tā pavairāk, jo mums skumbrijas jāiesāla. Pipari arī tiek kaisīti vairāk nekā ikdienas ēdieniem. Visu liek ledusskapī uz trim dienām.
5. Skumbrijas pēc trim dienām ir gatavas tālākai gatavošanai. Noņem ādu katrai filejai. Ar asu nazi sāk no astes gala un uz priekšu, āda viegli atdalās. Pie viena tagad ir īstais laiks atdalīt garās sānu asakas, tās viegli nāk laukā.
6. Skumbrijas ir sagatavotas. Sagriež sīpolu pusmēnešos, padala mazākos gabalos un tin iekšā sīpolu skumbrijā. Sasprauž ar kociņu, lai netinas vaļā.
Foto: Virtuve diviem
7. Kad visi satīti, kārtojam burkā vai kāda citā traukā, aplejam ar marinādi un liek ledusskapī. Nākošā dienā baudām darba augļus.

P.S. Es lēju virsū aukstu marinādi,nevārītu, jo nebija doma skumbrijas turēt ilgstoši. Tās ir tik garšīgas, ka apēdās pāris dienās, sliktākā gadījumā!

Labu apetīti!
Foto: Virtuve diviem
Uz augšu