-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Pamatēdieni
-
>
Sierburgers
Klasika!
Receptes autors: Werkis2
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
-
Burgeru maizītes ar sezama sēklām
-
Malta liellopa gaļa ar mērenu tauku saturu (15-20%)
-
Salātlapas
-
Siers
-
Marinēti gurķīši
-
Tomāts
-
Ketčups
-
Burgeru mērce
-
Sīpols
-
Ollīveļļa
-
Sviests
-
Sāls
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
40 min.
-
Burgeru maizītes ar sezama sēklām pārgriež uz pusēm, ja tās oriģināli nav jau sagrieztas.
-
Sagatavo produktus. Siers labāk būtu bijis čedars vai kāds cits
-
Sataisa bumbiņas, gaļai pilnīgi neko klāt neliek.
-
Pārtaisa bumbiņas par burgeru kotlešu plāceņiem. Bumbiņas iepriekš jāsaveļ, lai visas kotletes ir vienāda izmēra.
-
Uzskaisa sāli pirms cepšanas uz vienas puses, lai cepot padarītu burgera kotletīti sulīgāku.
-
Met uz vidēji karstas pannas, mērenā taukvielu daudzumā.
-
Kamēr viena puse cepās, tikmēr otrai liek virsū sīpolus.
-
Met burgera kotletes riņķī un karamelizē apakšā sīpolus.
-
Kamēr vēl burgera kotletes siltas, met virsū sieru.
-
Ņem burgera maizītes, uzziež sviestu.
-
Met uz karstas, tīras pannas, lai apgrauzdējas.
-
Uz maizītes vienas puses krāmē virsū salātlapas, tomātus, burgeru mērci.
-
Liek virsū burgera kotletes ar izkausētu sieru.
-
Pievieno ketčupu un smalki sagrieztus marinētus gurķīšus.
-
Noslēdz ar otru maizes pusīti un sasprauž ar koka irbulīti, lai labi turas kopā.
-
Ņam, ņam, ņam sulīga gaļiņa un sīpoli ar savu darbu padarījuši.
Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs