Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Figūrai draudzīgā zemeņu “siera” kūka

Figūrai draudzīgā zemeņu “siera” kūka

FOTO: Kristīne Bergfelde

Gaisīga un veselīga vegāniska “siera” kūciņa.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

10
porcijas
  • Pamatnei
  • 200 g dateļu
  • 180 g mandeļu
  • Pildījumam
  • 5 ēd. k. kļavu sīrupa
  • 150 g indijas riekstu (izmērcēti)
  • 1 citrona sula
  • 900 g zemeņu
  • 2 tējk. agāra
  • 150 ml augu piena
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

160 min.
  1. Sablenderē dateles ar mandelēm līdz masa kļuvusi lipīga. Klāj formā vienmērīgā kārtā un liek ledusskapī.
  2. Sāk gatavot kūkas pildījumu: sablenderē izmērcētus indijas riekstus ar kļavu sīrupu un citrona sulu. Pievieno zemenes un blenderē, līdz viss kļuvis vienmērīgs.
  3. Sagatavo agāru to uzkarsējot kopā ar augu pienu līdz sāk vārīties. Ļauj nedaudz atdzist un pievieno kūkas pildījumam. Visu atkal sablenderē līdz kārtīgi sajaucies.
  4. Masu klāj kūkas formā un dekorē ar papildus zemenēm.
  5. Liek ledusskapī uz apmēram 2 stundām, līdz kūka palikusi stingra. Gatavs!

    Lai labi garšo!
    Liek ledusskapī uz apmēram 2 stundām, līdz kūka palikusi sti...

    FOTO: Kristīne Bergfelde

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Ceptu tomātu biezzupa

Ceptu tomātu biezzupa

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ
| 29. jūlijs 17:44 29.07 17:44
Knifi, lai mājās karbonāde garšotu tikpat labi kā ceļmalas krodziņā (5)
Iesaka šefpavārs Ingmārs Ladigs

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas