Figūrai draudzīgā zemeņu “siera” kūka

Gaisīga un veselīga vegāniska “siera” kūciņa.

Sastāvdaļas

10
porcijas
  • Pamatnei
  • 200 g dateļu
  • 180 g mandeļu
  • Pildījumam
  • 5 ēd. k. kļavu sīrupa
  • 150 g indijas riekstu (izmērcēti)
  • 1 citrona sulas
  • 900 g zemeņu
  • 2 tējk. agāra
  • 150 ml augu piena

Pagatavošana

160 min.
  1. Sablenderē dateles ar mandelēm līdz masa kļuvusi lipīga. Klāj formā vienmērīgā kārtā un liek ledusskapī.
  2. Sāk gatavot kūkas pildījumu: sablenderē izmērcētus indijas riekstus ar kļavu sīrupu un citrona sulu. Pievieno zemenes un blenderē, līdz viss kļuvis vienmērīgs.
  3. Sagatavo agāru to uzkarsējot kopā ar augu pienu līdz sāk vārīties. Ļauj nedaudz atdzist un pievieno kūkas pildījumam. Visu atkal sablenderē līdz kārtīgi sajaucies.
  4. Masu klāj kūkas formā un dekorē ar papildus zemenēm.
  5. Liek ledusskapī uz apmēram 2 stundām, līdz kūka palikusi stingra. Gatavs!

    Lai labi garšo!
    Liek ledusskapī uz apmēram 2 stundām, līdz kūka palikusi sti...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Profila foto
Kristīne Bergfelde 9. augusts 13:06
Video recepte: https://youtu.be/nGK4HSQ6Pu4

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konditoreja un maize


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi