Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Iesūti ziņu!
Sākums > Receptes > Zupas

Maigā gaileņu krēmzupa

Foto: Depositphotos.com
Gaileņu zupa ir īsts gardums. Nevajag savu sēņu ceļojumu pārtraukt pie mērcēm.
Pagatavošana
40 min
1. Notīra gailenes. Sagriež daudz maz vienādos gabalos.
2. Nomizo un sasmalcina sīpolus.
3. Pannā izkausē sviestu, pievieno sīpolus un sēnes. Cep vidējā temperatūrā. Cepšanas procesu turpina, līdz no sēnēm iztvaikojis viss liekais šķidrums (aptuveni 6 minūtes).
4. Pannas saturam vienmērīgi pārber miltus, minūti, maisot apcep, tad pielej buljonu.
5. Palielini uguni, līdz buljons sāk vārīties, tad turpini vārīšanu uz mazas liesmas 20 minūtes.
6. Visu sablendē (dažas gailenes atstāj dekorēšanai).
7. Pievieno gailenēm krējumu, iemaisa, bet uzmani, lai vairs neuzvāras, tikai silst.
Pēc garšas papildina ar sāli un svaigi maltiem pipariem.

Lai labi garšo!
Foto: Receptes.lv
Uz augšu