Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Liepziedos marinēts cūkgaļas šašliks

2019. gada 10. jūlijs
Foto: Receptes.lv
Recepti piedāvā pavārs Renārs Purmalis.
Pagatavošana
720 min
1. Liepziedu tēju liek traukā, kur marinēs šašliku, un aplej ar karstu ūdeni. Ļauj, lai tēja kārtīgi ievelkas un atdziest.
2. Atdzisušajā tējā liek mazos gabalos sagrieztu cūkgaļu, marinādei pievieno medu un citronu sulu. Atstāj pa nakti ievilkties.
3. Sāli klāt liek tikai cepot, jo tas no gaļas izvelk lielu daļu ūdens, gaļu padarot sausāku.
4. Cūkgaļu dur uz iesmiem un cep uz karstām restēm. Kad šašliks gatavs, pasniedzot pievieno pāris pilītes bērzu sulas sīrupa.
Garšu palīdzēs sajust lāgera tipa Mežpils Tumšais alus.

Lai labi garšo!
Foto: Receptes.lv
Uz augšu