Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Liepziedos marinēts cūkgaļas šašliks

Liepziedos marinēts cūkgaļas šašliks

FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

Kolekcijas: Grila ēdienu
Recepti piedāvā pavārs Renārs Purmalis.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1 kg cūkgaļas kakla karbonādes
  • 2 saujas liepziedu tējas
  • 1 citrona sula
  • Bērzu sulas sīrups
  • 1 ēd. k. medus
  • Sāls
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

720 min.
  1. Liepziedu tēju liek traukā, kur marinēs šašliku, un aplej ar karstu ūdeni. Ļauj, lai tēja kārtīgi ievelkas un atdziest.
  2. Atdzisušajā tējā liek mazos gabalos sagrieztu cūkgaļu, marinādei pievieno medu un citronu sulu. Atstāj pa nakti ievilkties.
  3. Sāli klāt liek tikai cepot, jo tas no gaļas izvelk lielu daļu ūdens, gaļu padarot sausāku.
  4. Cūkgaļu dur uz iesmiem un cep uz karstām restēm. Kad šašliks gatavs, pasniedzot pievieno pāris pilītes bērzu sulas sīrupa.
    Garšu palīdzēs sajust lāgera tipa Mežpils Tumšais alus.

    Lai labi garšo!
    Cūkgaļu dur uz iesmiem un cep uz karstām restēm. Kad šašliks...

    FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Kurkuma gurķi

Kurkuma gurķi

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas