Liepziedos marinēts cūkgaļas šašliks

Recepti piedāvā pavārs Renārs Purmalis.

Sastāvdaļas

  • 1 kg cūkgaļas kakla karbonādes
  • 2 saujas liepziedu tējas
  • 1 citrona sula
  • Bērzu sulas sīrups
  • 1 ēd. k. medus
  • Sāls

Pagatavošana

720 min.
  1. Liepziedu tēju liek traukā, kur marinēs šašliku, un aplej ar karstu ūdeni. Ļauj, lai tēja kārtīgi ievelkas un atdziest.
  2. Atdzisušajā tējā liek mazos gabalos sagrieztu cūkgaļu, marinādei pievieno medu un citronu sulu. Atstāj pa nakti ievilkties.
  3. Sāli klāt liek tikai cepot, jo tas no gaļas izvelk lielu daļu ūdens, gaļu padarot sausāku.
  4. Cūkgaļu dur uz iesmiem un cep uz karstām restēm. Kad šašliks gatavs, pasniedzot pievieno pāris pilītes bērzu sulas sīrupa.
    Garšu palīdzēs sajust lāgera tipa Mežpils Tumšais alus.

    Lai labi garšo!
    Cūkgaļu dur uz iesmiem un cep uz karstām restēm. Kad šašliks...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni



Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Jaunākās receptes



Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi