Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Cepta marinēta līdaka

2019. gada 4. jūlijs
Foto: Virtuve diviem
Noķērās normāla lieluma līdaka,bet gribējās to pagatavot mazliet savādāk.
Recepte no bloga: Virtuvediviem.wordpress.com
Pagatavošana
100 min
1. Līdaku sadala cepšanai vēlamos gabalos. Zivs gabalus ieliek lielākā traukā ar tādu aprēķinu, ka varēs tos samaisīt kopā ar marinādi.
Foto: Virtuve diviem
2. Ar sāli ir tā, ka es līdakas gabalus apkaisīju ar sāli pirms es tos maisīju kopā ar marinādi. Ņem katru gabalu un apkaisa, cik nu katram pieņemts pēc savas garšas, var mazliet vairāk sāli, jo nāk vēl majonēzes daļa klāt.
3. Notur marinēties stundu, tur ledusskapī! Var marinēt arī ilgāk, nekas nenotiks.
Foto: Virtuve diviem
4. Kad laiks ir pagājis un nagi niez ātrāk pagatavot un baudīt līdaku, ieber traukā miltus un sakuļ citā traukā dažas olas.
5. Ņemam katru zivs gabalu tādu kāds viņš ir ar visu marinādi, apviļā miltos un pēc tam olā, liekam cepties uz sakarsētas pannas augu eļļā.
Foto: Virtuve diviem
6. Galvenais tos nepārcept, lai tie paliek sulīgi un mutē kūstoši. Principā no katras puses tik ilgi, lai paliek zeltaini dzelteni un gatavs.
Foto: Virtuve diviem
7. Iesaku visiem pamēģināt, jo tas ir vienkārši, bet ar savu odziņu!

Lai visiem garšo un labu apetīti!
Foto: Virtuve diviem
Uz augšu