Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konservējumi Mazsālīti gurķīši Jāņu galdam

Mazsālīti gurķīši Jāņu galdam

FOTO: Spoki.lv

Recepte lieliski noderēs Līgo vakaram, tikai jārēķīnās, ka gurķi jāliek sālīties kādas divas dienas iepriekš.
Receptes autors: ceipis12
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1 kg gurķu
  • Dilles
  • Upeņu lapas
  • 2 ēd. k. sāls
  • 1 ēd. k. cukura
  • 5 daiviņa/s ķiploka
  • 1.5 l gāzēta ūdens
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

999 min.
  1. Nepieciešamās sastāvdaļas- gurķi, cukurs, sāls, ķiploks, dilles, upeņu lapas (ja ir).
    Nepieciešamās sastāvdaļas- gurķi, cukurs, sāls, ķiploks, dil...

    FOTO: Spoki.lv

  2. Gurķus nomazgā un nogriež tiem galus.
    Gurķus nomazgā un nogriež tiem galus.

    FOTO: Spoki.lv

  3. Ar dakšiņu nedaudz sadursta, lai gurķi ātrāk ir gatavi.
    Ar dakšiņu nedaudz sadursta, lai gurķi ātrāk ir gatavi.

    FOTO: Spoki.lv

  4. Uz 1 kg gurķu un 1,5l gāzēta ūdens liek 2 ēd. k. sāls un 1 ēd. k. cukura. Piegriež arī kādas piecas ķiploka daiviņas.
    Uz 1 kg gurķu un 1,5l gāzēta ūdens liek 2 ēd. k. sāls un 1 ē...

    FOTO: Spoki.lv

  5. Rupji sagriež dilles un pievieno arī upeņu lapas.
    Rupji sagriež dilles un pievieno arī upeņu lapas.

    FOTO: Spoki.lv

  6. Lej klāt 1,5 litrus gāzētu ūdeni un visu kārtīgi samaisa, lai cukurs un sāls būtu izšķīdis.
    Lej klāt 1,5 litrus gāzētu ūdeni un visu kārtīgi samaisa, la...

    FOTO: Spoki.lv

  7. Liek iekšā gurķus un bļodu liek ledusskapī uz kādām 1-2 dienām (atkārībā no pacietības).

    Lai labi garšo!
    Liek iekšā gurķus un bļodu liek ledusskapī uz kādām 1-2 dien...

    FOTO: Spoki.lv

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Sendvičs ar bekonu, čedaras sieru un gurķu mērci

Sendvičs ar bekonu, čedaras sieru un gurķu mērci

Konservējumi

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas