Mazsālīti gurķīši Jāņu galdam

Recepte lieliski noderēs Līgo vakaram, tikai jārēķīnās, ka gurķi jāliek sālīties kādas divas dienas iepriekš.
Receptes autors: ceipis12

Sastāvdaļas

  • 1 kg gurķu
  • Dilles
  • Upeņu lapas
  • 2 ēd. k. sāls
  • 1 ēd. k. cukura
  • 5 daiviņa/s ķiploka
  • 1.5 l gāzēta ūdens

Pagatavošana

999 min.
  1. Nepieciešamās sastāvdaļas- gurķi, cukurs, sāls, ķiploks, dilles, upeņu lapas (ja ir).
    Nepieciešamās sastāvdaļas- gurķi, cukurs, sāls, ķiploks, dil...
  2. Gurķus nomazgā un nogriež tiem galus.
    Gurķus nomazgā un nogriež tiem galus.
  3. Ar dakšiņu nedaudz sadursta, lai gurķi ātrāk ir gatavi.
    Ar dakšiņu nedaudz sadursta, lai gurķi ātrāk ir gatavi.
  4. Uz 1 kg gurķu un 1,5l gāzēta ūdens liek 2 ēd. k. sāls un 1 ēd. k. cukura. Piegriež arī kādas piecas ķiploka daiviņas.
    Uz 1 kg gurķu un 1,5l gāzēta ūdens liek 2 ēd. k. sāls un 1 ē...
  5. Rupji sagriež dilles un pievieno arī upeņu lapas.
    Rupji sagriež dilles un pievieno arī upeņu lapas.
  6. Lej klāt 1,5 litrus gāzētu ūdeni un visu kārtīgi samaisa, lai cukurs un sāls būtu izšķīdis.
    Lej klāt 1,5 litrus gāzētu ūdeni un visu kārtīgi samaisa, la...
  7. Liek iekšā gurķus un bļodu liek ledusskapī uz kādām 1-2 dienām (atkārībā no pacietības).

    Lai labi garšo!
    Liek iekšā gurķus un bļodu liek ledusskapī uz kādām 1-2 dien...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konservējumi


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi