Sākums > Receptes > Konservējumi

Mazsālīti gurķīši Jāņu galdam

2019. gada 19. jūnijs
Foto: Spoki.lv
Recepte lieliski noderēs Līgo vakaram, tikai jārēķīnās, ka gurķi jāliek sālīties kādas divas dienas iepriekš.
Receptes autors: ceipis12
Pagatavošana
999 min
1. Nepieciešamās sastāvdaļas- gurķi, cukurs, sāls, ķiploks, dilles, upeņu lapas (ja ir).
Foto: Spoki.lv
2. Gurķus nomazgā un nogriež tiem galus.
Foto: Spoki.lv
3. Ar dakšiņu nedaudz sadursta, lai gurķi ātrāk ir gatavi.
Foto: Spoki.lv
4. Uz 1 kg gurķu un 1,5l gāzēta ūdens liek 2 ēd. k. sāls un 1 ēd. k. cukura. Piegriež arī kādas piecas ķiploka daiviņas.
Foto: Spoki.lv
5. Rupji sagriež dilles un pievieno arī upeņu lapas.
Foto: Spoki.lv
6. Lej klāt 1,5 litrus gāzētu ūdeni un visu kārtīgi samaisa, lai cukurs un sāls būtu izšķīdis.
Foto: Spoki.lv
7. Liek iekšā gurķus un bļodu liek ledusskapī uz kādām 1-2 dienām (atkārībā no pacietības).

Lai labi garšo!
Foto: Spoki.lv
Uz augšu