1. Caurdurī ieklāj palielu marles gabalu, to stabili ieliekot piemērotā katlā vai bļodā.
2. Pienu lej palielā katlā un silda līdz vārīšanai. ik pa laikam apmaisot.
3. Pa to laiku, izmantojot dakšiņu, sakuļ olas ar krējumu.
4. Kad piens uzmetis pirmo burbuli, tievā strūklā lej olu/krējuma maisījumu. Lēni maisa un mēģina vākt kopā receklī. Ja krējums nav pietiekami skābs, jāpievieno etiķis. Sākumā kādas 3 deserta karotes, ja masa sāk vilkties kopā, tad vairāk nevajag, ja nē, tad lej vēl pāris karotes. Nav ko uztraukties, etiķis sierā nebūs manāms.
5. Kad parādījušies palieli recekļa gabali un atdalījušās sūkalas, siera masa ir gatava. Katlu noņem no uguns.
6. Ļauj mazliet atdzist, pievieno sāli, ķimenes un visu lej caurdurī.

Foto: Virtuve diviem
7. Kad sūkalas notecējušas, ar marli saņem kopā, kārtīgi nosien mezglā, ieliek bļodā un uzliek virsū slogu (var pieliet 0,5 l burciņu ar ūdeni, uzlikt vāku un izmantot sloga vietā). noliek uz nakti ledusskapī.
Lai lai garšo!

Foto: Virtuve diviem