Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Rabarberu un aveņu sorbets

FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

Receptes autors šefpavārs Normunds Baranovskis.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 500 g rabarberu
  • 250 g aveņu
  • 1 vaniļas pāksts
  • 100 g cietes cukura jeb glikozes sīrupa
  • 80 g baltā cukura
  • 2 olu baltumi
  • 30 ml rabarberu liķiera – pēc izvēles, ja vēlaties pastiprināt rabarberu garšu
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

180 min.
  1. Rabarberus uzvāra ar avenēm, cukuru un cietes sīrupu.
  2. Sablendē un izspiež caur sietu. Atdzesē.
  3. Sakuļ olu baltumus biezās putās un iecilā rabarberu biezenī. Lej traukā un liek saldētavā.
  4. Ik pēc 30 minūtēm saputo, lai sorbets izdotos gaisīgs un nenoslāņotos. Tas jāatkārto vismaz 3–4 reizes, līdz sorbets pilnībā sastindzis.

    Lai labi garšo!
    Ik pēc 30 minūtēm saputo, lai sorbets izdotos gaisīgs un nen...

    FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Svaigi salāti ar auksti kūpinātu tunci, turku zirņiem

Svaigi salāti ar auksti kūpinātu tunci, turku zirņiem

Deserti

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas