Rabarberu un aveņu sorbets

Receptes autors šefpavārs Normunds Baranovskis.

Sastāvdaļas

  • 500 g rabarberu
  • 250 g aveņu
  • 1 vaniļas pāksts
  • 100 g cietes cukura jeb glikozes sīrupa
  • 80 g baltā cukura
  • 2 olu baltumi
  • 30 ml rabarberu liķiera – pēc izvēles, ja vēlaties pastiprināt rabarberu garšu

Pagatavošana

180 min.
  1. Rabarberus uzvāra ar avenēm, cukuru un cietes sīrupu.
  2. Sablendē un izspiež caur sietu. Atdzesē.
  3. Sakuļ olu baltumus biezās putās un iecilā rabarberu biezenī. Lej traukā un liek saldētavā.
  4. Ik pēc 30 minūtēm saputo, lai sorbets izdotos gaisīgs un nenoslāņotos. Tas jāatkārto vismaz 3–4 reizes, līdz sorbets pilnībā sastindzis.

    Lai labi garšo!
    Ik pēc 30 minūtēm saputo, lai sorbets izdotos gaisīgs un nen...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Deserti


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi