Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

Pavlova ar zemenēm

Foto: Depositphotos.com
Eleganta kūka vasarīgās noskaņās - lai izdodas!
Pagatavošana
120 min
1. Uzkarsē krāsni līdz 150 grādiem pēc celsija.
2. Lielā bļodā puto olu baltumus, līdz tie gaisīgi, bet ne kļūst sausi.
3. Pakāpeniski pievieno cukuru - vienā reizē vienu ēdamkaroti, kārtīgi sakuļot, tad ber nākošo. Kad viss cukurs pievienots, puto baltumus, līdz tie biezi un spīdīgi.
4. Tad maigi iecilā cieti, citrona sulu un vanilas ekstrakstu.
5. Uz cepamā papīra ar karoti liek masu, veidojot apli ar nelielu iedobi vidū.
6. Cep vienu stundu, nevirinot krāsni. Tad ļauj pakāpeniski atdzist.
7. Nomazgā un nožavē zemenes. Sakuļ putukrējumu.
8. Kad kūka atdzisusi, vidū liek putukrējumu, virsū kārto zemenes.
Foto: Depositphotos.com
9. Var dekorēt ar maziem olu baltumu cepumiņiem.

Lai labi garšo!
Foto: Depositphotos.com
Uz augšu