Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pavlova ar zemenēm

FOTO: Depositphotos.com

Eleganta kūka vasarīgās noskaņās - lai izdodas!
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 4 olu baltumi
  • 1.25 glāze/s cukura
  • 1 tējk. vaniļas ekstrakta
  • 1 tējk. citrona sulas
  • 2 tējk. kukurūzas cietes
  • 0.5 l saldā krējuma
  • Svaigas zemenes
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

120 min.
  1. Uzkarsē krāsni līdz 150 grādiem pēc celsija.
  2. Lielā bļodā puto olu baltumus, līdz tie gaisīgi, bet ne kļūst sausi.
  3. Pakāpeniski pievieno cukuru - vienā reizē vienu ēdamkaroti, kārtīgi sakuļot, tad ber nākošo. Kad viss cukurs pievienots, puto baltumus, līdz tie biezi un spīdīgi.
  4. Tad maigi iecilā cieti, citrona sulu un vanilas ekstrakstu.
  5. Uz cepamā papīra ar karoti liek masu, veidojot apli ar nelielu iedobi vidū.
  6. Cep vienu stundu, nevirinot krāsni. Tad ļauj pakāpeniski atdzist.
  7. Nomazgā un nožavē zemenes. Sakuļ putukrējumu.
  8. Kad kūka atdzisusi, vidū liek putukrējumu, virsū kārto zemenes.
    Kad kūka atdzisusi, vidū liek putukrējumu, virsū kārto zemen...

    FOTO: Depositphotos.com

  9. Var dekorēt ar maziem olu baltumu cepumiņiem.

    Lai labi garšo!
    Var dekorēt ar maziem olu baltumu cepumiņiem. 

Lai labi g...

    FOTO: Depositphotos.com

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Svaigi salāti ar auksti kūpinātu tunci, turku zirņiem

Svaigi salāti ar auksti kūpinātu tunci, turku zirņiem

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas