Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Vegāniskā zemeņu krēma kūka

Foto: Receptes.lv
Gardās zemeņu kūkas recepte noderēs arī vegāniska uztura cienītājiem!
Recepti sagatavoja pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone.
Pagatavošana
160 min
1. Vispirms izcep kūkas pamatni. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem, visas kūkas pamatnes sastāvdaļas sablendē līdz viendabīgai, lipīgai konsistencei.
2. Ieklāj masu ar kokosriekstu sviestu ietaukotā cepamformā (neaizmirstiet ietaukot arī formas malas).
3. Cep apmēram 10 minūtes, izņem no krāsns un pilnībā atdzesē.
4. Viendabīgā masā sablendē zemenes, medu, kokosriekstu pienu, laima sulu un kokosriekstu sviestu, iegūto masu pārlej katliņā, pievieno tai cieti, vaniļas esenci un agaru.
5. Uzvāra un turpina karsēt uz lēnas uguns, līdz masa sāk sabiezēt. Atdzesē, lai masa ir silta nevis karsta.
6. Pārlej iegūto zemeņu krēmu uz iepriekš sagatavotās pamatnes un liek kūku ledusskapī uz 2-3 stundām.
Foto: Receptes.lv
7. Pirms pasniegšanas kūku izrotā ar šokolādi, zemenēm un bazilika lapām!
Foto: Receptes.lv
Uz augšu