Vegāniskā zemeņu krēma kūka

Gardās zemeņu kūkas recepte noderēs arī vegāniska uztura cienītājiem!
Recepti sagatavoja pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone.

Sastāvdaļas

  • Pamatnei:
  • 150 g mandeļu miltu
  • 75 g auzu miltu
  • 5 dateles
  • 2 ēd. k. kokosriekstu eļļas
  • 1 šķipsna/s sāls
  • 1 ēd. k. kakao (pēc vēlmes)
  • Zemeņu krēmam:
  • 200 g zemeņu
  • 90 g medus (medus daudzums atkarīgs no zemeņu salduma, var likt arī mazāk)
  • 1 ēd. k. kokosriekstu eļļas
  • 2 ēd. k. laima sulas
  • 250 g kokosriekstu piena
  • 1 ēd. k. kukurūzas cietes
  • 1 ēd. k. agara pulvera
  • Vaniļas esences
  • Dekoram
  • Zemenes
  • Bazilika lapiņas
  • Vegāniskā šokolāde

Pagatavošana

160 min.
  1. Vispirms izcep kūkas pamatni. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem, visas kūkas pamatnes sastāvdaļas sablendē līdz viendabīgai, lipīgai konsistencei.
  2. Ieklāj masu ar kokosriekstu sviestu ietaukotā cepamformā (neaizmirstiet ietaukot arī formas malas).
  3. Cep apmēram 10 minūtes, izņem no krāsns un pilnībā atdzesē.
  4. Viendabīgā masā sablendē zemenes, medu, kokosriekstu pienu, laima sulu un kokosriekstu sviestu, iegūto masu pārlej katliņā, pievieno tai cieti, vaniļas esenci un agaru.
  5. Uzvāra un turpina karsēt uz lēnas uguns, līdz masa sāk sabiezēt. Atdzesē, lai masa ir silta nevis karsta.
  6. Pārlej iegūto zemeņu krēmu uz iepriekš sagatavotās pamatnes un liek kūku ledusskapī uz 2-3 stundām.
    Pārlej iegūto zemeņu krēmu uz iepriekš sagatavotās pamatnes...
  7. Pirms pasniegšanas kūku izrotā ar šokolādi, zemenēm un bazilika lapām!
    Pirms pasniegšanas kūku izrotā ar šokolādi, zemenēm un bazil...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konditoreja un maize


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi