Biezās kefīra pankūkas

Biezās kefīra pankūkas
Foto: Depositphotos.com
Maigas un gaisīgas - perfektas kefīra pankūkas.

Sastāvdaļas

  • 0.5 l kefīra (istabas temperatūrā)
  • 1 ola
  • 1.5 ēd. k. cukura
  • 1/3 tējk. sāls
  • 2.5 glāze/s miltu (1 glāze = 160 g)
  • 1/2 tējk. sodas
  • Augu eļļa cepšanai

Pagatavošana

60 min.
  1. Kefīram pievieno olu, cukuru un sāli. Visu kartīgi samaisa. Var izmantot mikseri.
  2. Pievieno izsijātus miltus un sodu (svarīgi sodu pievienot ar miltiem, nevis iepriekš). Visu samaisa, līdz iegūst viendabīgu mīklu bez kunkuļiem.
  3. Mīkla jāmaisa uzreiz, jo pēc tam to maisīt nedrīkt. Ļauj tai atpūsties 30 minūtes.
  4. Kad noteiktais laiks pagājis, mīklas virspusi klāj burbulīši, tas nozīmē, ka vajadzīgā reakcija ir notikusi un var ķerties pie cepšanas.
    SVARĪGI - mīklu maisīt vairs nedrīkst!
  5. Pannā sakarsē eļļu, mīklu ar karoti ņem no bļodas malas, necenšoties īpaši atlikušo kustināt, liek uz pannas.
  6. Kad uz pankūkas sāk parādīties burbuļi un pārsprāgt, pankūka ir gatava apgriešanai. Kad pankūkas apgriež, tās tūlīt sāk uzpūsties un ieņemt vajadzīgo formu.
  7. Kad apaša zeltaina - gatavs.
    Baudīt var ar ievārījumu, skābo krējumu vai bez piedevām.

    Labu apetīti!
    Kad apaša zeltaina - gatavs.
Baudīt var ar ievārījumu, skāb...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Brokastis