Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Biezās kefīra pankūkas

FOTO: Depositphotos.com

Maigas un gaisīgas - perfektas kefīra pankūkas.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 0.5 l kefīra (istabas temperatūrā)
  • 1 ola
  • 1.5 ēd. k. cukura
  • 1/3 tējk. sāls
  • 2.5 glāze/s miltu (1 glāze = 160 g)
  • 1/2 tējk. sodas
  • Augu eļļa cepšanai
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

60 min.
  1. Kefīram pievieno olu, cukuru un sāli. Visu kartīgi samaisa. Var izmantot mikseri.
  2. Pievieno izsijātus miltus un sodu (svarīgi sodu pievienot ar miltiem, nevis iepriekš). Visu samaisa, līdz iegūst viendabīgu mīklu bez kunkuļiem.
  3. Mīkla jāmaisa uzreiz, jo pēc tam to maisīt nedrīkt. Ļauj tai atpūsties 30 minūtes.
  4. Kad noteiktais laiks pagājis, mīklas virspusi klāj burbulīši, tas nozīmē, ka vajadzīgā reakcija ir notikusi un var ķerties pie cepšanas.
    SVARĪGI - mīklu maisīt vairs nedrīkst!
  5. Pannā sakarsē eļļu, mīklu ar karoti ņem no bļodas malas, necenšoties īpaši atlikušo kustināt, liek uz pannas.
  6. Kad uz pankūkas sāk parādīties burbuļi un pārsprāgt, pankūka ir gatava apgriešanai. Kad pankūkas apgriež, tās tūlīt sāk uzpūsties un ieņemt vajadzīgo formu.
  7. Kad apaša zeltaina - gatavs.
    Baudīt var ar ievārījumu, skābo krējumu vai bez piedevām.

    Labu apetīti!
    Kad apaša zeltaina - gatavs.
Baudīt var ar ievārījumu, skāb...

    FOTO: Depositphotos.com

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Laša uzkoda "braucam pie draugiem"

Laša uzkoda "braucam pie draugiem"

Brokastis

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas