-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Deserti
-
>
Rabarberu - zemeņu zupa ar mannas klimpām
Svarīgi, lai augļi saglabā savu formu - būs gan izteiktākas garšas, gan pievilcīgāks skats.
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
- Klimpām:
-
250 ml miltu
-
1 ēd. k. sviesta
-
2 ēd. k. cukura
-
70 g mannas
-
2 olas
- Zupai:
-
0.5 kg rabarberu
-
0.5 kg zemeņu
-
1.5-2 l ūdens
-
Cukurs pēc garšas
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
30 min.
-
Augļu zupai: nomazgā rabarberus un zemenes. Rabarberu nomizo, zemenes atbrīvo no kauslapiņām.
-
Sagriež lielos gabalos. Ūdenī pirmos liek vārīties rabarberus.
-
Kamēr rabarberi vārās, gatavo klimpas. Siltu pienu sajauc ar sviestu un cukuru.
-
Iemsaisa mannu un vienu sakultu olu. Pēc tam arī otru.
-
Uzvāra vieglu sālsūdeni, tajā vāra (ar karoti izveidotas) mannas klimpas 3 - 4 minūtes. Izņem no ūdens, notecina.
-
Pa to laiku rabarberi jau būs kļuvuši mīkstāki, tad liek klāt zemenes, pieber cukuru pēc garšas un visu vāra vēl aptuveni 10 minūtes.
-
Kad zupa gatava, to nedaudz atdzesē. Pasniedz ielietu bļodā un iekšā ieliktam klimpām. Garda kā silta, tā auksta.
Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs