Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Deserti Rabarberu - zemeņu zupa ar mannas klimpām

Rabarberu - zemeņu zupa ar mannas klimpām

FOTO: Depositphotos.com

Svarīgi, lai augļi saglabā savu formu - būs gan izteiktākas garšas, gan pievilcīgāks skats.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Klimpām:
  • 250 ml miltu
  • 1 ēd. k. sviesta
  • 2 ēd. k. cukura
  • 70 g mannas
  • 2 olas
  • Zupai:
  • 0.5 kg rabarberu
  • 0.5 kg zemeņu
  • 1.5-2 l ūdens
  • Cukurs pēc garšas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

30 min.
  1. Augļu zupai: nomazgā rabarberus un zemenes. Rabarberu nomizo, zemenes atbrīvo no kauslapiņām.
  2. Sagriež lielos gabalos. Ūdenī pirmos liek vārīties rabarberus.
  3. Kamēr rabarberi vārās, gatavo klimpas. Siltu pienu sajauc ar sviestu un cukuru.
  4. Iemsaisa mannu un vienu sakultu olu. Pēc tam arī otru.
  5. Uzvāra vieglu sālsūdeni, tajā vāra (ar karoti izveidotas) mannas klimpas 3 - 4 minūtes. Izņem no ūdens, notecina.
  6. Pa to laiku rabarberi jau būs kļuvuši mīkstāki, tad liek klāt zemenes, pieber cukuru pēc garšas un visu vāra vēl aptuveni 10 minūtes.
  7. Kad zupa gatava, to nedaudz atdzesē. Pasniedz ielietu bļodā un iekšā ieliktam klimpām. Garda kā silta, tā auksta.

    Labu apetīti!
    Kad zupa gatava, to nedaudz atdzesē. Pasniedz ielietu bļodā...

    FOTO: Depositphotos.com

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Belaši kā PSRS laikos

Belaši kā PSRS laikos

Deserti

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas