1. Augļu zupai: nomazgā rabarberus un zemenes. Rabarberu nomizo, zemenes atbrīvo no kauslapiņām.
2. Sagriež lielos gabalos. Ūdenī pirmos liek vārīties rabarberus.
3. Kamēr rabarberi vārās, gatavo klimpas. Siltu pienu sajauc ar sviestu un cukuru.
4. Iemsaisa mannu un vienu sakultu olu. Pēc tam arī otru.
5. Uzvāra vieglu sālsūdeni, tajā vāra (ar karoti izveidotas) mannas klimpas 3 - 4 minūtes. Izņem no ūdens, notecina.
6. Pa to laiku rabarberi jau būs kļuvuši mīkstāki, tad liek klāt zemenes, pieber cukuru pēc garšas un visu vāra vēl aptuveni 10 minūtes.
7. Kad zupa gatava, to nedaudz atdzesē. Pasniedz ielietu bļodā un iekšā ieliktam klimpām. Garda kā silta, tā auksta.
Labu apetīti!

Foto: Depositphotos.com