Vegāniskā ķiršu kūka

Vispār jau es neesmu vegāns, bet es esmu veģetāriete un nedraudzējos ar laktozi saturošiem produktiem (t.i., piena produkti), tāpēc, manuprāt, ir gluži loģiski, ka esmu nonākusi pie dažādu vegānisku recepšu izmēģināšanas.
Receptes autors: Zviedriete

Sastāvdaļas

  • 280 g auzu cepumu
  • 1 bundža kokosriekstu piena
  • 400 g tumšās šokolādes
  • Nedaudz sojas piena
  • Ķiršu ievārījums
  • Vaniļas cukurs
  • Kanēlis

Pagatavošana

800 min.
  1. Nepieciešamās sastāvdaļas. Vēl izmantoju arī sojas pienu, vaniļas cukuru un kanēli nelielos daudzumos.
    Nepieciešamās sastāvdaļas. Vēl izmantoju arī sojas pienu, va...
  2. Pirmais solis - nogalināt cepumus. Un kurš teica, ka vegānu uzturs ir cruelty free (bez nežēlības)?

    Izrādās, ka šis iepakojums ir ļoti pateicīgs priekš dauzīšanas ar āmurīti, caurumi neveidojās un cepumu drupačas pa galdu neizbira. Pēc tam gan vēl piestrādāju ar blenderi, lai iegūtu vienmērīgāku konsistenci.
    Pirmais solis - nogalināt cepumus. Un kurš teica, ka vegānu...
  3. Te nu ir mani putekļos pārvērstie auzu cepumi. Šajā brīdī pievieno nelielu daudzumu sojas piena, bet der jebkurš augu piens, vai, ja piena produkti ir pa prātam un vegānisms nav faktors, var pieliet arī parasto pienu. Bet tiešām nedaudz. Precīzi nesamērīju, bet man bija divi šļakstieni no pakas.
    Te nu ir mani putekļos pārvērstie auzu cepumi. Šajā brīdī pi...
  4. Cepumu pulveri sajaucot ar pienu rodās kas līdzīgs mīklas masai, ko tad vienmērīgi izspaida pa plānoto kūkas formu. Tā kā man nav smuku kūkas formiņu, es ņēmu stikla cepamtrauku un, lai kūku pēc tam varētu dabūt laukā, izklāju to ar cepampapīru.
    Cepumu pulveri sajaucot ar pienu rodās kas līdzīgs mīklas ma...
  5. Turpinot nežēlīgo uzbrukumu ēdienam, sasmalcina šokolādi, lai tā ērtāk kausētos. Šīs drupatas varbūt ir mazliet pārcentīgi smalkas, bet vismaz katru gabaliņu uz pusēm būtu ieteicams pārdalīt.
    Turpinot nežēlīgo uzbrukumu ēdienam, sasmalcina šokolādi, la...
  6. Ieskatam - šādi izskatās 400 g sasmalcinātas šokolādes. Šo mazliet atliek malā, lai tai pievērstos pēc brīža.
    Ieskatam - šādi izskatās 400 g sasmalcinātas šokolādes. Šo m...
  7. Metāla bļodā lej kokosriekstu piena bundžas saturu un liek sildīties. Šeit var pievienot arī kādas garšvielas, ja ir vēlēšanās, un man ir vēlēšanās. Tāpēc pievienoju mazliet vaniļas cukura un kanēļa. Maisot silda, kamēr kokosriekstu piens uzvārās.
    Metāla bļodā lej kokosriekstu piena bundžas saturu un liek s...
  8. Kad kokosriekstu piens parāda burbuļošanas pazīmes, ņem to nost no uguns un ber iekšā iepriekš sasmalcināto šokolādi. Maisa, kamēr izkūst, un, ja šokolāde ir pārvērsta skaidiņās, tas notiek ļoti veikli.
    Kad kokosriekstu piens parāda burbuļošanas pazīmes, ņem to n...
  9. Tumšās šokolādes - kokosriekstu piena mikstūra. Atstāj uz galda burtiski pāris minūtes atdzist.
    Tumšās šokolādes - kokosriekstu piena mikstūra. Atstāj uz ga...
  10. Ņem iepriekš izklāto kūkas pamatni un gāž pa virsu šokolādes masu.
    Ņem iepriekš izklāto kūkas pamatni un gāž pa virsu šokolādes...
  11. Kad šokolādes masa ir savā vietā, to mazliet pielīdzina, ietin visu pārtikas plēvē un liek ledusskapī. Oriģinālā recepte norādīja ledusskapēšanās laiku uz vismaz 2-3 stundām, bet es atstāju pa nakti, lai šokolādei nav stresa.
    Kad šokolādes masa ir savā vietā, to mazliet pielīdzina, iet...
  12. Nākamajā rītā velk laukā un klāj pa virsu ķiršu ievārījumu. Šis konkrētais ievārījums gan izrādījās krietni saldāks, nekā man būtu gribējies, bet lielas izvēles nebija un principā jau tas nebija slikts. Tikai kūka sanāca mazliet tāds diabēts cepampapīrā.
    Nākamajā rītā velk laukā un klāj pa virsu ķiršu ievārījumu....
  13. Gabaliņš kūkas man un jums.

    Lai labi garšo!

    Gabaliņš kūkas man un jums. 

Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konditoreja un maize


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi