Vegāniskā ķiršu kūka

2019. gada 25. aprīlis
Foto: Spoki.lv
Vispār jau es neesmu vegāns, bet es esmu veģetāriete un nedraudzējos ar laktozi saturošiem produktiem (t.i., piena produkti), tāpēc, manuprāt, ir gluži loģiski, ka esmu nonākusi pie dažādu vegānisku recepšu izmēģināšanas.
Receptes autors: Zviedriete
Pagatavošana
800 min
1. Nepieciešamās sastāvdaļas. Vēl izmantoju arī sojas pienu, vaniļas cukuru un kanēli nelielos daudzumos.
Foto: Spoki.lv
2. Pirmais solis - nogalināt cepumus. Un kurš teica, ka vegānu uzturs ir cruelty free (bez nežēlības)?

Izrādās, ka šis iepakojums ir ļoti pateicīgs priekš dauzīšanas ar āmurīti, caurumi neveidojās un cepumu drupačas pa galdu neizbira. Pēc tam gan vēl piestrādāju ar blenderi, lai iegūtu vienmērīgāku konsistenci.
Foto: Spoki.lv
3. Te nu ir mani putekļos pārvērstie auzu cepumi. Šajā brīdī pievieno nelielu daudzumu sojas piena, bet der jebkurš augu piens, vai, ja piena produkti ir pa prātam un vegānisms nav faktors, var pieliet arī parasto pienu. Bet tiešām nedaudz. Precīzi nesamērīju, bet man bija divi šļakstieni no pakas.
Foto: Spoki.lv
4. Cepumu pulveri sajaucot ar pienu rodās kas līdzīgs mīklas masai, ko tad vienmērīgi izspaida pa plānoto kūkas formu. Tā kā man nav smuku kūkas formiņu, es ņēmu stikla cepamtrauku un, lai kūku pēc tam varētu dabūt laukā, izklāju to ar cepampapīru.
Foto: Spoki.lv
5. Turpinot nežēlīgo uzbrukumu ēdienam, sasmalcina šokolādi, lai tā ērtāk kausētos. Šīs drupatas varbūt ir mazliet pārcentīgi smalkas, bet vismaz katru gabaliņu uz pusēm būtu ieteicams pārdalīt.
Foto: Spoki.lv
6. Ieskatam - šādi izskatās 400 g sasmalcinātas šokolādes. Šo mazliet atliek malā, lai tai pievērstos pēc brīža.
Foto: Spoki.lv
7. Metāla bļodā lej kokosriekstu piena bundžas saturu un liek sildīties. Šeit var pievienot arī kādas garšvielas, ja ir vēlēšanās, un man ir vēlēšanās. Tāpēc pievienoju mazliet vaniļas cukura un kanēļa. Maisot silda, kamēr kokosriekstu piens uzvārās.
Foto: Spoki.lv
8. Kad kokosriekstu piens parāda burbuļošanas pazīmes, ņem to nost no uguns un ber iekšā iepriekš sasmalcināto šokolādi. Maisa, kamēr izkūst, un, ja šokolāde ir pārvērsta skaidiņās, tas notiek ļoti veikli.
Foto: Spoki.lv
9. Tumšās šokolādes - kokosriekstu piena mikstūra. Atstāj uz galda burtiski pāris minūtes atdzist.
Foto: Spoki.lv
10. Ņem iepriekš izklāto kūkas pamatni un gāž pa virsu šokolādes masu.
Foto: Spoki.lv
11. Kad šokolādes masa ir savā vietā, to mazliet pielīdzina, ietin visu pārtikas plēvē un liek ledusskapī. Oriģinālā recepte norādīja ledusskapēšanās laiku uz vismaz 2-3 stundām, bet es atstāju pa nakti, lai šokolādei nav stresa.
Foto: Spoki.lv
12. Nākamajā rītā velk laukā un klāj pa virsu ķiršu ievārījumu. Šis konkrētais ievārījums gan izrādījās krietni saldāks, nekā man būtu gribējies, bet lielas izvēles nebija un principā jau tas nebija slikts. Tikai kūka sanāca mazliet tāds diabēts cepampapīrā.
Foto: Spoki.lv
13. Gabaliņš kūkas man un jums.

Lai labi garšo!

Foto: Spoki.lv
Uz augšu