Cepumi "Riekstiņi"

Kolekcijas: Fotorecepšu
No noradītā daudzuma iespējams izveidot 40 riekstiņus - 80 pusītes.
Receptes autore: Tamāra Kļauza

Sastāvdaļas

  • 300 g miltu
  • 125 g cukura
  • 125 g sviesta
  • 1/2 tējk. cepampulvera
  • 2 olas
  • 1 kondensētā piena bundža

Pagatavošana

140 min.
  1. Sāku ar to, ka lieku vārīties uz vismaz 2h un 15 minūtes kondensētā piena bundžu. Ielieku guļus katlā un nosedzu ar ūdeni tā labi daudz, jo ir svarīgi, lai bundža vāroties nepaliek nenoklāta.
  2. Mikserī samaisa mīkstu sviestu ar cukuru. Tad pievienot olas un puto kārtīgi, līdz masa ir teju vai dubultā.
    Mikserī samaisa mīkstu sviestu ar cukuru. Tad pievienot olas...
  3. Izsijā miltus un samaisa ar cepampulveri.
  4. Pakāpeniski pievieno miltus, kuļot mikserī lēnām un, kad ar mikseri vairs nevar, tad ar rokām iemīca atlikušos miltus.
    Pakāpeniski pievieno miltus, kuļot mikserī lēnām un, kad ar...
  5. Tiklīdz milti ir iemaisīti, neaizraujas ar mīklas tālāku mīcīšanu, bet ieliek to traukā, nosedz un ieliek ledusskapī uz 15-20 minūtēm. Šī mīkla ir nedaudz lipīga, bet tas ir normāli. Pēc tam, kad tā būs bijusi ledusskapī, būs viegli ar to strādāt.
    Tiklīdz milti ir iemaisīti, neaizraujas ar mīklas tālāku mīc...
  6. Tad ņem formiņas, liek tajā mazliet mīklu, ar pirkstiem izklājot pēc iespējas vienmērīgāk.
    Tad ņem formiņas, liek tajā mazliet mīklu, ar pirkstiem izkl...
  7. Formiņas liek uz plāts un cep krāsnī 200°, kas pirms tam ir uzkarsēta. Cepu pirmo plāti apm. 10-15 minūtes, bet katru nākamo mazāk un beigās man pietiek arī ar 8 minūtēm.
  8. Izņem zeltainos cepumiņus no formām, lai atdziest un tad liek tajā tējkaroti kondensēta vārītā piena.
    Izņem zeltainos cepumiņus no formām, lai atdziest un tad lie...
  9. Salipina kopā divas pusītes.
    Gatavs!

    Lai labi garšo!
    Salipina kopā divas pusītes.
Gatavs!

Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize