Cepumi "Riekstiņi"

2019. gada 24. aprīlis
Foto: Receptes.lv
No noradītā daudzuma iespējams izveidot 40 riekstiņus - 80 pusītes.
Receptes autore: Tamāra Kļauza
Pagatavošana
140 min
1. Sāku ar to, ka lieku vārīties uz vismaz 2h un 15 minūtes kondensētā piena bundžu. Ielieku guļus katlā un nosedzu ar ūdeni tā labi daudz, jo ir svarīgi, lai bundža vāroties nepaliek nenoklāta.
2. Mikserī samaisa mīkstu sviestu ar cukuru. Tad pievienot olas un puto kārtīgi, līdz masa ir teju vai dubultā.
Foto: Receptes.lv
3. Izsijā miltus un samaisa ar cepampulveri.
4. Pakāpeniski pievieno miltus, kuļot mikserī lēnām un, kad ar mikseri vairs nevar, tad ar rokām iemīca atlikušos miltus.
Foto: Receptes.lv
5. Tiklīdz milti ir iemaisīti, neaizraujas ar mīklas tālāku mīcīšanu, bet ieliek to traukā, nosedz un ieliek ledusskapī uz 15-20 minūtēm. Šī mīkla ir nedaudz lipīga, bet tas ir normāli. Pēc tam, kad tā būs bijusi ledusskapī, būs viegli ar to strādāt.
Foto: Receptes.lv
6. Tad ņem formiņas, liek tajā mazliet mīklu, ar pirkstiem izklājot pēc iespējas vienmērīgāk.
Foto: Receptes.lv
7. Formiņas liek uz plāts un cep krāsnī 200°, kas pirms tam ir uzkarsēta. Cepu pirmo plāti apm. 10-15 minūtes, bet katru nākamo mazāk un beigās man pietiek arī ar 8 minūtēm.
8. Izņem zeltainos cepumiņus no formām, lai atdziest un tad liek tajā tējkaroti kondensēta vārītā piena.
Foto: Receptes.lv
9. Salipina kopā divas pusītes.
Gatavs!

Lai labi garšo!
Foto: Receptes.lv
Uz augšu