Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Bulciņas Lieldienām

FOTO: Virtuve diviem

Kolekcijas: Fotoreceptes
Šoreiz gribēju pavisam parastu rauga mīklu ietērpt Lieldienu ietērpā.
Recepte no bloga: Virtuvediviem.wordpress.com
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 250 ml piena
  • 11 g sausā rauga
  • 5 ēd. k. cukura
  • 90 ml eļļas
  • 5 g sāls
  • 450 g miltu
  • Vanilīns
  • Magones, cukurs pārkaisīšanai
  • Ola apziešanai (var uz pusēm ar pienu vai ūdeni)
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

120 min.
  1. Raugu samaisa ar 2 ēdamkarotēm cukura, pievieno siltu pienu - visu kārtīgi samaisa.
  2. Noliek siltā vietā 15-20 minūtes, lai raugs atdzīvojas.
  3. Miltiem pievieno pārējo cukuru, sāli, vanilīnu. Tad pievieno piena/rauga maisījumu.
  4. Kad visi milti iestrādāti, pievieno eļļu. Mīca 10-15 minūtes. Ja nepieciešams pievieno vēl miltus vai šķidrumu.
  5. Liek siltā vietā raudzēt kādu 1 stundu.
  6. Mīklu sadala mazākos gabaliņos, saveļ bumbiņas.
    Mīklu sadala mazākos gabaliņos, saveļ bumbiņas.

    FOTO: Virtuve diviem

  7. Izrullē. Ar glāzi izspiež vidū mazāku aplīti.
    Izrullē. Ar glāzi izspiež vidū mazāku aplīti.

    FOTO: Virtuve diviem

  8. Malējo daļu iegriež un savij virvīti, kuru uzliek uz mazākā aplīša, kuru var izrullēt lielāku. Gatavās bulciņas kārto uz plāts
  9. Vidū ieliek folijas gabaliņus, lai saglabājas apaļāka forma bulciņas iekšpusē. Pārliek dvielīti un un raudzē vēl kādas 30 minutes.
    Vidū ieliek folijas gabaliņus, lai saglabājas apaļāka forma...

    FOTO: Virtuve diviem

  10. Pārsmērē ar sakultu olu, apkaisa ar magonēm un cukuru.
  11. Liek 190 grādos karstā cepeškrāsnī.
    Liek 190 grādos karstā cepeškrāsnī.

    FOTO: Virtuve diviem

  12. Cep, līdz bulciņas gaiši brūnas.

    Lai labi garšo!
    Cep, līdz bulciņas gaiši brūnas.

Lai labi garšo!

    FOTO: Virtuve diviem

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Burkānu kūka ar krēmu un ievārījumu

Burkānu kūka ar krēmu un ievārījumu

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas