Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

Bulciņas Lieldienām

Foto: Virtuve diviem
Šoreiz gribēju pavisam parastu rauga mīklu ietērpt Lieldienu ietērpā.
Recepte no bloga: Virtuvediviem.wordpress.com
Pagatavošana
120 min
1. Raugu samaisa ar 2 ēdamkarotēm cukura, pievieno siltu pienu - visu kārtīgi samaisa.
2. Noliek siltā vietā 15-20 minūtes, lai raugs atdzīvojas.
3. Miltiem pievieno pārējo cukuru, sāli, vanilīnu. Tad pievieno piena/rauga maisījumu.
4. Kad visi milti iestrādāti, pievieno eļļu. Mīca 10-15 minūtes. Ja nepieciešams pievieno vēl miltus vai šķidrumu.
5. Liek siltā vietā raudzēt kādu 1 stundu.
6. Mīklu sadala mazākos gabaliņos, saveļ bumbiņas.
Foto: Virtuve diviem
7. Izrullē. Ar glāzi izspiež vidū mazāku aplīti.
Foto: Virtuve diviem
8. Malējo daļu iegriež un savij virvīti, kuru uzliek uz mazākā aplīša, kuru var izrullēt lielāku. Gatavās bulciņas kārto uz plāts
9. Vidū ieliek folijas gabaliņus, lai saglabājas apaļāka forma bulciņas iekšpusē. Pārliek dvielīti un un raudzē vēl kādas 30 minutes.
Foto: Virtuve diviem
10. Pārsmērē ar sakultu olu, apkaisa ar magonēm un cukuru.
11. Liek 190 grādos karstā cepeškrāsnī.
Foto: Virtuve diviem
12. Cep, līdz bulciņas gaiši brūnas.

Lai labi garšo!
Foto: Virtuve diviem
Uz augšu