Bulciņas Lieldienām

Kolekcijas: Fotorecepšu
Šoreiz gribēju pavisam parastu rauga mīklu ietērpt Lieldienu ietērpā.
Recepte no bloga: Virtuvediviem.wordpress.com

Sastāvdaļas

  • 250 ml piena
  • 11 g sausā rauga
  • 5 ēd. k. cukura
  • 90 ml eļļas
  • 5 g sāls
  • 450 g miltu
  • Vanilīns
  • Magones, cukurs pārkaisīšanai
  • Ola apziešanai (var uz pusēm ar pienu vai ūdeni)

Pagatavošana

120 min.
  1. Raugu samaisa ar 2 ēdamkarotēm cukura, pievieno siltu pienu - visu kārtīgi samaisa.
  2. Noliek siltā vietā 15-20 minūtes, lai raugs atdzīvojas.
  3. Miltiem pievieno pārējo cukuru, sāli, vanilīnu. Tad pievieno piena/rauga maisījumu.
  4. Kad visi milti iestrādāti, pievieno eļļu. Mīca 10-15 minūtes. Ja nepieciešams pievieno vēl miltus vai šķidrumu.
  5. Liek siltā vietā raudzēt kādu 1 stundu.
  6. Mīklu sadala mazākos gabaliņos, saveļ bumbiņas.
    Mīklu sadala mazākos gabaliņos, saveļ bumbiņas.
  7. Izrullē. Ar glāzi izspiež vidū mazāku aplīti.
    Izrullē. Ar glāzi izspiež vidū mazāku aplīti.
  8. Malējo daļu iegriež un savij virvīti, kuru uzliek uz mazākā aplīša, kuru var izrullēt lielāku. Gatavās bulciņas kārto uz plāts
  9. Vidū ieliek folijas gabaliņus, lai saglabājas apaļāka forma bulciņas iekšpusē. Pārliek dvielīti un un raudzē vēl kādas 30 minutes.
    Vidū ieliek folijas gabaliņus, lai saglabājas apaļāka forma...
  10. Pārsmērē ar sakultu olu, apkaisa ar magonēm un cukuru.
  11. Liek 190 grādos karstā cepeškrāsnī.
    Liek 190 grādos karstā cepeškrāsnī.
  12. Cep, līdz bulciņas gaiši brūnas.

    Lai labi garšo!
    Cep, līdz bulciņas gaiši brūnas.

Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konditoreja un maize


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi