-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Konditoreja un maize
-
>
Bulciņas Lieldienām
Šoreiz gribēju pavisam parastu rauga mīklu ietērpt Lieldienu ietērpā.
Recepte no bloga: Virtuvediviem.wordpress.com
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
-
250 ml piena
-
11 g sausā rauga
-
5 ēd. k. cukura
-
90 ml eļļas
-
5 g sāls
-
450 g miltu
-
Vanilīns
-
Magones, cukurs pārkaisīšanai
-
Ola apziešanai (var uz pusēm ar pienu vai ūdeni)
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
120 min.
-
Raugu samaisa ar 2 ēdamkarotēm cukura, pievieno siltu pienu - visu kārtīgi samaisa.
-
Noliek siltā vietā 15-20 minūtes, lai raugs atdzīvojas.
-
Miltiem pievieno pārējo cukuru, sāli, vanilīnu. Tad pievieno piena/rauga maisījumu.
-
Kad visi milti iestrādāti, pievieno eļļu. Mīca 10-15 minūtes. Ja nepieciešams pievieno vēl miltus vai šķidrumu.
-
Liek siltā vietā raudzēt kādu 1 stundu.
-
Mīklu sadala mazākos gabaliņos, saveļ bumbiņas.
-
Izrullē. Ar glāzi izspiež vidū mazāku aplīti.
-
Malējo daļu iegriež un savij virvīti, kuru uzliek uz mazākā aplīša, kuru var izrullēt lielāku. Gatavās bulciņas kārto uz plāts
-
Vidū ieliek folijas gabaliņus, lai saglabājas apaļāka forma bulciņas iekšpusē. Pārliek dvielīti un un raudzē vēl kādas 30 minutes.
-
Pārsmērē ar sakultu olu, apkaisa ar magonēm un cukuru.
-
Liek 190 grādos karstā cepeškrāsnī.
-
Cep, līdz bulciņas gaiši brūnas.
Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs