Elegantie garneļu salāti

Iesaka Rimi Gardēde Ilze Jurkāne

Sastāvdaļas

4 porcijas
  • 1 iepakojums “Salātu mix”
  • 12 ķiršu tomāti
  • 1 liels avokado
  • 24 tīģergarneles – svaigas vai atkausētas, bet ne vārītas
  • 100 ml ml un 4 ēd. k. olīveļļas
  • 2 ēd. k. balzametiķa
  • 2 ēd. k. sojas mērces
  • 1-2 ēd. k. citrona sulas
  • 4 daiviņa/s ķiploka
  • 1 tējk. Provansas garšvielu
  • 1 tējk. sāls
  • 1/8-1 tējk. čili pipara skaidiņu
  • Bagete vai kāda cita maize pasniegšanai

Pagatavošana

25 min.
  1. Salātus sadala četros lielos šķīvjos vai lēzenās bļodās.
  2. Pārgriež tomātus un pievieno salātiem.
  3. Avokado sagriež 1,5 cm kubiņos un kārto uz salātiem.
  4. Noņem garnelēm čaumalu līdz astei – asti atstāj.
  5. Gatavo mērci, sajaucot 100 ml olīveļļu, balzametiķi, sojas mērci un citrona sulu.
  6. Sakapā ķiplokus un liek pannā, kurā ir 4 ēd. k. sakarsētas olīveļļas.
  7. Pievieno garneles, uzkaisa sāli un čili skaidiņas. Cep, līdz garneles kļūst rozā, bet ne ilgāk par 3-4 minūtēm. Katrai porcijai pievieno 6 garneles.
  8. Suliņu no pannas pievieno mērcei un visu uzlej salātiem. Pasniedz nekavējoties! Ja vēlas, pasniedz ar maizi, piemēram, bageti ar ķiploku sviestu.

    Lai labi garšo!
    Suliņu no pannas pievieno mērcei un visu uzlej salātiem. Pas...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Salāti