Sākums > Receptes > Salāti

Elegantie garneļu salāti

2019. gada 3. aprīlis
Foto: Receptes.lv
Iesaka Rimi Gardēde Ilze Jurkāne
Pagatavošana
25 min
1. Salātus sadala četros lielos šķīvjos vai lēzenās bļodās.
2. Pārgriež tomātus un pievieno salātiem.
3. Avokado sagriež 1,5 cm kubiņos un kārto uz salātiem.
4. Noņem garnelēm čaumalu līdz astei – asti atstāj.
5. Gatavo mērci, sajaucot 100 ml olīveļļu, balzametiķi, sojas mērci un citrona sulu.
6. Sakapā ķiplokus un liek pannā, kurā ir 4 ēd. k. sakarsētas olīveļļas.
7. Pievieno garneles, uzkaisa sāli un čili skaidiņas. Cep, līdz garneles kļūst rozā, bet ne ilgāk par 3-4 minūtēm. Katrai porcijai pievieno 6 garneles.
8. Suliņu no pannas pievieno mērcei un visu uzlej salātiem. Pasniedz nekavējoties! Ja vēlas, pasniedz ar maizi, piemēram, bageti ar ķiploku sviestu.

Lai labi garšo!
Foto: Receptes.lv
Uz augšu