Pildīti dārzeņu šašliki

Kolekcijas: Grila ēdienu
Vēl viens veids, kā pagatavot dārzeņus uz grila. Man patika šie pildītie dārzeņi. Starp citu, tos var pasniegt arī kā uzkodu.
Paldies par recepti Rojam no bloga Pipars.lv.

Sastāvdaļas

  • 400 g liellopa maltās gaļas
  • 3 tievi, gari baklažāni
  • 1 puravs
  • 5-6 čili pipari
  • 2 daiviņa/s ķiploka
  • Kaltētas garšvielas
  • Sāls, pipari

Pagatavošana

40 min.
  1. Liellopa malto gaļu pārliek bļodā, pievieno kaltētas garšvielas, sasmalcinātus ķiplokus, sāli un svaigi maltus piparus. Visu kārtīgi samaisa.
  2. Dārzeņus sagriež apmēram 5 cm garos gabalos. Baklažāniem izgriež vidu - to ērti izdarīt ar nazi, ar kuru izgriež ābolu serdes. Puravus sadala trubiņās. Čili pipariem iztīra sēkliņas - es to darīju ar irbulīšiem (chopsticks). Tad visus dārzeņus sadur uz iesmiem.
  3. Grilu uzkarsē līdz 180-200 grādiem.
  4. Vispirms dārzeņus liek uz grila horizontāli. Cep līdz gatavībai, apmēram 20 minūtes. Iesmu visu laiku uzmanīgi groza, lai gaļa nekrīt ārā no trubiņām.
  5. Pasniedz ar dažādām mērcēm un marinētiem dārzeņiem.

    Labu apetīti!
    Pasniedz ar dažādām mērcēm un marinētiem dārzeņiem.

Labu...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi