Vēl viens veids, kā pagatavot dārzeņus uz grila. Man patika šie pildītie dārzeņi. Starp citu, tos var pasniegt arī kā uzkodu.
Paldies par recepti Rojam no bloga Pipars.lv.
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
400gliellopa maltās gaļas
3tievi, gari baklažāni
1puravs
5-6čili pipari
2daiviņa/sķiploka
Kaltētas garšvielas
Sāls, pipari
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
40 min.
Liellopa malto gaļu pārliek bļodā, pievieno kaltētas garšvielas, sasmalcinātus ķiplokus, sāli un svaigi maltus piparus. Visu kārtīgi samaisa.
Dārzeņus sagriež apmēram 5 cm garos gabalos. Baklažāniem izgriež vidu - to ērti izdarīt ar nazi, ar kuru izgriež ābolu serdes. Puravus sadala trubiņās. Čili pipariem iztīra sēkliņas - es to darīju ar irbulīšiem (chopsticks). Tad visus dārzeņus sadur uz iesmiem.
Grilu uzkarsē līdz 180-200 grādiem.
Vispirms dārzeņus liek uz grila horizontāli. Cep līdz gatavībai, apmēram 20 minūtes. Iesmu visu laiku uzmanīgi groza, lai gaļa nekrīt ārā no trubiņām.
Pasniedz ar dažādām mērcēm un marinētiem dārzeņiem.