Zemeņu - biezpiena tarte

Kolekcijas: Fotorecepšu

Sastāvdaļas

  • Tartei:
  • 160 g miltu
  • 80 g sviesta
  • 1 olas dzeltenums
  • 1 tējk. cukura
  • Pildījumam:
  • 500 g biezpiena
  • 200 ml saldā krējuma
  • 8 zemenes
  • 4 ēd. k. cukura
  • 1 paciņa želatīna
  • Nedaudz ūdens

Pagatavošana

250 min.
  1. Traukā ņemu gabalos sagriezu sviestu, pieliek klāt miltus un saberž masu.
  2. Tad klāt pieliek olas dzeltenumu un cukuru. Mīklu labi samīca.
  3. Formu iezieš ar sviestu, kārto iekšā mīklu. Man ir 22 cm. Liek ledusskapī uz 30 minūtēm.
  4. Ņemu apmēram 8 zemenes, liek katliņā, ieber 4 ēd. k. cukura un pievieno drusku ūdeni. Uz uguns vāra, līdz viss izšķīst.
  5. Formu ar mīklu liek cepeškrāsnī 200 grādos 20 minūtes.
  6. Turpina gatavot pildījumu. Biezpienu saberž, pievieno zemeņu putriņu un sakultu saldo krējumu. Iemaisa arī želatīnu (drošībai, lai viss sastingst).
    Turpina gatavot pildījumu. Biezpienu saberž, pievieno zemeņu...
  7. Kad tarte izcepta, to atdzesē, liek iekšā pildījumu. Rotā un ļauj sastingt.
    Uzglabā ledusskapī.

    Lai labi garšo!
    Kad tarte izcepta, to atdzesē, liek iekšā pildījumu. Rotā un...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konditoreja un maize


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi