Zemeņu - biezpiena tarte

2019. gada 18. marts
Foto: Veronika Levša
Pagatavošana
250 min
1. Traukā ņemu gabalos sagriezu sviestu, pieliek klāt miltus un saberž masu.
2. Tad klāt pieliek olas dzeltenumu un cukuru. Mīklu labi samīca.
3. Formu iezieš ar sviestu, kārto iekšā mīklu. Man ir 22 cm. Liek ledusskapī uz 30 minūtēm.
4. Ņemu apmēram 8 zemenes, liek katliņā, ieber 4 ēd. k. cukura un pievieno drusku ūdeni. Uz uguns vāra, līdz viss izšķīst.
5. Formu ar mīklu liek cepeškrāsnī 200 grādos 20 minūtes.
6. Turpina gatavot pildījumu. Biezpienu saberž, pievieno zemeņu putriņu un sakultu saldo krējumu. Iemaisa arī želatīnu (drošībai, lai viss sastingst).
Foto: Veronika Levša
7. Kad tarte izcepta, to atdzesē, liek iekšā pildījumu. Rotā un ļauj sastingt.
Uzglabā ledusskapī.

Lai labi garšo!
Foto: Veronika Levša
Uz augšu