Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Zemeņu - biezpiena tarte

FOTO: Veronika Levša

Kolekcijas: Fotoreceptes
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Tartei:
  • 160 g miltu
  • 80 g sviesta
  • 1 olas dzeltenums
  • 1 tējk. cukura
  • Pildījumam:
  • 500 g biezpiena
  • 200 ml saldā krējuma
  • 8 zemenes
  • 4 ēd. k. cukura
  • 1 paciņa želatīna
  • Nedaudz ūdens
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

250 min.
  1. Traukā ņemu gabalos sagriezu sviestu, pieliek klāt miltus un saberž masu.
  2. Tad klāt pieliek olas dzeltenumu un cukuru. Mīklu labi samīca.
  3. Formu iezieš ar sviestu, kārto iekšā mīklu. Man ir 22 cm. Liek ledusskapī uz 30 minūtēm.
  4. Ņemu apmēram 8 zemenes, liek katliņā, ieber 4 ēd. k. cukura un pievieno drusku ūdeni. Uz uguns vāra, līdz viss izšķīst.
  5. Formu ar mīklu liek cepeškrāsnī 200 grādos 20 minūtes.
  6. Turpina gatavot pildījumu. Biezpienu saberž, pievieno zemeņu putriņu un sakultu saldo krējumu. Iemaisa arī želatīnu (drošībai, lai viss sastingst).
    Turpina gatavot pildījumu. Biezpienu saberž, pievieno zemeņu...

    FOTO: Veronika Levša

  7. Kad tarte izcepta, to atdzesē, liek iekšā pildījumu. Rotā un ļauj sastingt.
    Uzglabā ledusskapī.

    Lai labi garšo!
    Kad tarte izcepta, to atdzesē, liek iekšā pildījumu. Rotā un...

    FOTO: Veronika Levša

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Svaigi tomāti ar ķiplokiem ziemai

Svaigi tomāti ar ķiplokiem ziemai

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas
KOMERCINFORMĀCIJA