Pasta ar ķirbi un bekonu

Pasta ar ķirbi un bekonu
Foto: Depositphotos.com
Pastu var gan iejaukt ķirbja - bekona mērcē, gan vienkārši ar to pārliet - tas pēc katra paša ieskatiem.

Sastāvdaļas

4 porcijas
  • 0.5 kg ķirbja
  • 400 g pastas
  • 140 g bekona
  • 1 neliels sīpols
  • 25 g sviesta
  • 3 ēd. k. olīveļļas
  • Parmezāns
  • Sāls, pipari
  • Ūdens

Pagatavošana

30 min.
  1. Sakarsētā pannā ar vienu ēdamkaroti eļļas apcep gabaliņos sagrieztu bekonu.
  2. Pievieno atlikušo eļļu un ber klāt sasmalcinātu sīpolu. Cep 5 minūtes, līdz sīpols mīksts un bekons apcepies kraukšķīgs.
  3. Pie bekona un sīpoliem pievieno sviestu, izkausē un ber klāt nelielieos gabaliņos sagrieztu ķirbi. Pievieno sāli, piparus un visu kārtīgi samaisa.
  4. Periodiski apmaisa un cep, līdz ķirbis mīksts, bet nejūk ārā.
  5. Kamēr gatavojas mērce, izvāra pastu kā norādīts uz iepakojuma. Nokāš.
    Sarīvē sieru.
  6. Pastu pasniedz ar mērci un sieru.

    Labu apetīti!
    Pastu pasniedz ar mērci un sieru.

Labu apetīti!
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni