Gaisīgās amerikāņu pankūkas

Gaisīgās amerikāņu pankūkas
Foto: Depositphotos.com
Kolekcijas: Veģetārās
Vienkārši pagatavojamas, gaisīgas pankūkas amerikāņu gaumē. Lai garšotu kā zemē aiz okeāna, pasniedz ar kļavu sīrupu, bet droši var izmantot kādu sev iemīļotu mērci.

Sastāvdaļas

4 porcijas
  • 200 g pašbriestošu miltu
  • 200 ml piena
  • 3 lielas olas
  • 1 ēd. k. cukura
  • 1.5 tējk. cepamā pulvera
  • 25 g izkausēta sviesta + sviests cepšanai
  • 1 šķipsna/s sāls
  • Augu eļļa cepšanai

Pagatavošana

55 min.
  1. Lielā bļodā sajauc miltus, cepamo pulveri, cukuru un šķipsniņu sāls.
  2. Sausā maisījuma vidū izveido iedobīti, kurā iesit olas, lej izkausētu sviestu un pienu.
  3. Visu kārtīgi sakuļ, līdz iegūst viendabīgu masu. Var kult gan ar roku, gan izmantojot mikseri.
  4. Labā, nepiedegošā pannā, izkausē mazu gabaliņu sviesta un pievieno 1 tējkaroti eļļas. Uzkarsē vidēji karstu pannu.
  5. Kad sviests sācis karstumā putot, lej uz pannas mīklu. Ja cep nelielas pankūkas, atstāj starp tam brīvu vietu, jo cepšanās laikā, tās mazliet izplešas.
  6. Katru pankūku cep vidēji 1-2 minūtes no katras puses. Ja neesi drošs, pirmo reizi pankūku apgriez brīdī, kad redzi, ka mīklā izveidojušies smalki burbulīši. Tad cep tikpat ilgi no otras puses.
    Pasniedz ar kļavu sīrupu vai kādu sev iecienītu saldo mērci.

    Lai labi garšo!
    Katru pankūku cep vidēji 1-2 minūtes no katras puses. Ja nee...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Brokastis


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Jaunākās receptes

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi