1. Lielā bļodā sajauc miltus, cepamo pulveri, cukuru un šķipsniņu sāls.
2. Sausā maisījuma vidū izveido iedobīti, kurā iesit olas, lej izkausētu sviestu un pienu.
3. Visu kārtīgi sakuļ, līdz iegūst viendabīgu masu. Var kult gan ar roku, gan izmantojot mikseri.
4. Labā, nepiedegošā pannā, izkausē mazu gabaliņu sviesta un pievieno 1 tējkaroti eļļas. Uzkarsē vidēji karstu pannu.
5. Kad sviests sācis karstumā putot, lej uz pannas mīklu. Ja cep nelielas pankūkas, atstāj starp tam brīvu vietu, jo cepšanās laikā, tās mazliet izplešas.
6. Katru pankūku cep vidēji 1-2 minūtes no katras puses. Ja neesi drošs, pirmo reizi pankūku apgriez brīdī, kad redzi, ka mīklā izveidojušies smalki burbulīši. Tad cep tikpat ilgi no otras puses.
Pasniedz ar kļavu sīrupu vai kādu sev iecienītu saldo mērci.
Lai labi garšo!

Foto: Depositphotos.com