Īpašas rūgušpiena pankūkas

Ļoti sena un leģendām apvīta recepte. Mana mama stāstīja, ka šādas pankūkas viņas ģimenē cepa tikai mans Opītis (mammas tētis) in viņas Opītis (mana Opīšā tetis). Mamma stāstīja, ka Opītis tās cepa pirksta biezumā un tik biezas mācēja cept tikai viņš. Bet mans Opītis tās cep lielas, pa visu pannu un tad pilnīgi pietiek ar vienu pankūku.
Paldies par recepti Rojam no bloga Pipars.lv.

Sastāvdaļas

4 porcijas
  • 400 g rūgušpiena
  • 220 g miltu
  • 1 ola
  • 1/2 tējk. dzeramās sodas
  • Sāls, vaniļas cukurs

Pagatavošana

30 min.
  1. Rūgušpienam pievieno miltus, olu, šķipsniņu sāls un cukura un visu kārtīgi saputo ar putojamo slotiņu.
  2. Pievieno dzeramo sodu un vēlreiz samaisa. Apsedz ar tīru dvielīti un ļauj 15 minūtes nostāvēties.
  3. Pannā uzkarsē eļļu. Mīklu ar ēdamkaroti lej pannā - pa 1 ēd.k. uz vienu pankūku.
  4. Cep no abām pusēm līdz pankūkas ir gatavas.
    Pasniedz ar krējumu, ievārījumu, medu, ogām.

    Labu apetīti!
    Cep no abām pusēm līdz pankūkas ir gatavas.
Pasniedz ar krē...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Brokastis


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Jaunākās receptes

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi