Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Brokastis Īpašas rūgušpiena pankūkas

Īpašas rūgušpiena pankūkas

FOTO: Pipars.lv

Ļoti sena un leģendām apvīta recepte. Mana mama stāstīja, ka šādas pankūkas viņas ģimenē cepa tikai mans Opītis (mammas tētis) in viņas Opītis (mana Opīšā tetis). Mamma stāstīja, ka Opītis tās cepa pirksta biezumā un tik biezas mācēja cept tikai viņš. Bet mans Opītis tās cep lielas, pa visu pannu un tad pilnīgi pietiek ar vienu pankūku.
Paldies par recepti Rojam no bloga Pipars.lv.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

4
porcijas
  • 400 g rūgušpiena
  • 220 g miltu
  • 1 ola
  • 1/2 tējk. dzeramās sodas
  • Sāls, vaniļas cukurs
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

30 min.
  1. Rūgušpienam pievieno miltus, olu, šķipsniņu sāls un cukura un visu kārtīgi saputo ar putojamo slotiņu.
  2. Pievieno dzeramo sodu un vēlreiz samaisa. Apsedz ar tīru dvielīti un ļauj 15 minūtes nostāvēties.
  3. Pannā uzkarsē eļļu. Mīklu ar ēdamkaroti lej pannā - pa 1 ēd.k. uz vienu pankūku.
  4. Cep no abām pusēm līdz pankūkas ir gatavas.
    Pasniedz ar krējumu, ievārījumu, medu, ogām.

    Labu apetīti!
    Cep no abām pusēm līdz pankūkas ir gatavas.
Pasniedz ar krē...

    FOTO: Pipars.lv

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Piparkūku mīkla

Piparkūku mīkla

Brokastis

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas