Mafini ar citronu pildījumu un olbaltuma cepurīti

4 1
Neaizmirsti pievienot šķipsniņu mīlestības!
Paldies par recepti AS “Dobeles dzirnavnieks” un kulinārijas blogam “Našķoties”.
Foto: publicitātes

Sastāvdaļas

12 porcijas
  • 1 iepakojums "Dobeles dzirnavnieka" citronu kēksa maisījuma
  • 160 ml ūdens
  • 110 ml eļļas
  • 70 g skābā krējuma
  • 1 ēd. k. rīvētas citrona miziņas
  • Pildījumam:
  • 100 g cukura
  • 80 ml citrona sulas
  • 80 g sviesta
  • 4 olu dzeltenumi
  • Olbaltuma cepurītei:
  • 2 olu baltumi
  • 100 g pūdercukura

Pagatavošana

230 min.
  1. Traukā samaisa eļļu, sarīvētu citrona miziņu, skābo krējumu un ūdeni, tad pievieno citrona kēksa maisījumu un sajauc.
  2. Mīklu atpūtina 10 minūtes, tad pilda papīra formiņās (gandrīz pilnas).
  3. Mafinus gatavo 180°C sakarsētā cepeškrāsnī 30 minūtes, pēcāk atdzesē.
  4. Pagatavo pildījumu - katliņā lej citronu sulu, pievieno olu dzeltenumus un cukuru. Katliņa saturu, nepārtraukti maisot, karsē vidēji zemā temperatūrā 8 - 9 minūtes, līdz masa sabiezējusi, tad noņem no plīts un iemaisa sviestu. Pildījuma masu atstāj atdzist un sabiezēt 2 - 3 h.
  5. Mafiniem vidū ar nazīti izgriež 1,5 cm diametra bedrīti, tajā lej pildījumu, un pēcāk virspusē kā vāciņu uzliek augšējo daļu no izgrieztā mafina mīkstuma.
  6. Pagatavo olbaltuma cepurīti - ar mikseri apmēram minūti kuļ olu baltumus, pēcāk pakāpeniski pievieno pūdercukuru un puto, līdz izveidojusies gaisīgas, bet stingras putas.
  7. Olbaltumu ar karoti uzziež mafinu virspusē, tad mafinus liek 150°C sakarsētā cepeškrāsnī. Durvis atstājot nedaudz pavērtas, gatavo vēl apmēram 15 – 20 minūtes, līdz olbaltums kļuvis stingrs.
    Olbaltumu ar karoti uzziež mafinu virspusē, tad mafinus liek...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize