Paldies par sildošās zupas recepti uztura speciālistei Jevgēnijai Jansonei un ELVI.
Foto: publicitātes
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
1.5ldārzeņu vai vistas buljona
250mlkokosriekstu piena
240gkonservētu turku zirņu bez šķidruma
125grīsu nūdeļu
2lieli kubiņos sagriezti burkāni (var ņemt arī citus dārzeņus - cukīni, brokoļus, ķirbjus)
1smalki sakapāts sīpols
2ēd. k.rapšu eļļas
45gdabīgā zemesriekstu sviesta
1daiviņa/ssmalki sakapāta ķiploka
2ēd. k.karija pastas (var nepievienot)
1tējk.kurkumas
1/4tējk.čili piparu pulvera
1/2tējk.sarkanās paprikas pulvera
1/2tējk.karija pulvera
1/4tējk.malta koriandra
Sāls pēc garšas
Sinepju dīgsti vai citi zaļumi rotāšanai
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
35 min.
Lielā katlā ielej rapšu eļļu, apcep tajā dārzeņus ar garšvielām – vispirms uz lēnas uguns apbrūnina sīpolus un ķiplokus, pievieno tiem smalkos kubiņos sagrieztus burkānus, pēc brīža iemaisa dārzeņos karija pastu un maisot silda visu apmēram vienu minūti. Pievieno masai turku zirņus un garšvielas, turpina visu maisot cept vēl aptuveni vienu minūti.
Pievieno buljonu un visu vāra uz lēnas uguns apmēram 10-15 minūtes.
Beigās pievieno zemesriekstu sviestu, sāli, kokosriekstu pienu un pakarsē vēl kādu minūti.
Pirms pasniegšanas atbilstoši ražotāja norādītajai instrukcijai pagatavo rīsu nūdeles.
Pasniedz, rotājot ar zaļumiem.