Karija zupa ar rīsu nūdelēm un turku zirņiem

Paldies par sildošās zupas recepti uztura speciālistei Jevgēnijai Jansonei un ELVI.
Foto: publicitātes

Sastāvdaļas

  • 1.5 l dārzeņu vai vistas buljona
  • 250 ml kokosriekstu piena
  • 240 g konservētu turku zirņu bez šķidruma
  • 125 g rīsu nūdeļu
  • 2 lieli kubiņos sagriezti burkāni (var ņemt arī citus dārzeņus - cukīni, brokoļus, ķirbjus)
  • 1 smalki sakapāts sīpols
  • 2 ēd. k. rapšu eļļas
  • 45 g dabīgā zemesriekstu sviesta
  • 1 daiviņa/s smalki sakapāta ķiploka
  • 2 ēd. k. karija pastas (var nepievienot)
  • 1 tējk. kurkumas
  • 1/4 tējk. čili piparu pulvera
  • 1/2 tējk. sarkanās paprikas pulvera
  • 1/2 tējk. karija pulvera
  • 1/4 tējk. malta koriandra
  • Sāls pēc garšas
  • Sinepju dīgsti vai citi zaļumi rotāšanai

Pagatavošana

35 min.
  1. Lielā katlā ielej rapšu eļļu, apcep tajā dārzeņus ar garšvielām – vispirms uz lēnas uguns apbrūnina sīpolus un ķiplokus, pievieno tiem smalkos kubiņos sagrieztus burkānus, pēc brīža iemaisa dārzeņos karija pastu un maisot silda visu apmēram vienu minūti. Pievieno masai turku zirņus un garšvielas, turpina visu maisot cept vēl aptuveni vienu minūti.
  2. Pievieno buljonu un visu vāra uz lēnas uguns apmēram 10-15 minūtes.
  3. Beigās pievieno zemesriekstu sviestu, sāli, kokosriekstu pienu un pakarsē vēl kādu minūti.

  4. Pirms pasniegšanas atbilstoši ražotāja norādītajai instrukcijai pagatavo rīsu nūdeles.
    Pasniedz, rotājot ar zaļumiem.

    Labu apetīti!
    Pirms pasniegšanas atbilstoši ražotāja norādītajai instrukci...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Zupas


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi