Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Uzkodas Olu pusītes ar ķilavām

Olu pusītes ar ķilavām

FOTO: Zane Bloka

Ātri, lēti, glīti un garšīgi!
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 10 olas
  • 10 sālītas ķilavas
  • 2-3 ēd. k. majonēzes
  • 1/2 tējk. sinepju
  • Sāls pēc garšas
  • Dilles dekoram
  • Ūdens
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

30 min.
  1. Istabas temepratūrā noturētas olas liek vārīties. Vāra 10 minūtes, lai būtu droši, ka dzeltenums sacietējis.
  2. Olas atdzesē (visātrāk - turot zem auksta, tekoša ūdens), uzmanīgi noloba, pārgriež uz pusēm un kādā bļodiņā saliek visus dzeltenumus.
  3. Dzeltenumiem pievieno majonēzi, sinepes, sāli, visu rūpīgi ar dakšiņu saspaida, līdz iegūst viendaīgu, krēmīgu masu. Pagaršo - ja gribas pieliek vēl majonēzi vai sinepes, ar sāli neaizraujas, to iedos ķilava.
  4. Pagatavoto masu pilda olu pusītēs. Lai skaistāk, var izmantot konditorejas maisiņu vai parastu maisiņu, kuram nogriež stūrīti, ja ne, izmanto vienkārši karoti.
  5. Uz katras oliņas liek 1/2 ķilavas, kas atbrīvota no spurām. Dekorē ar sasmalcinātām dillēm.

    Lai labi garšo!
    Uz katras oliņas liek 1/2 ķilavas, kas atbrīvota no spurām....

    FOTO: Zane Bloka

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Čangaļu aukstā gaļa

Čangaļu aukstā gaļa

Uzkodas

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ
| 23. aprīlis 10:22 23.04 10:22
Bez ķīseļa neiztikt: gardi deserti un sacepumi
12 receptes

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas